Vol programma nationale feestdagen

Op en rond de komende nationale feestdagen heeft Amstelveen Oranje een lijvig programma op stapel staan. Het loopt van Koningsnacht – zondag 26 april – tot de Bevrijdingsdag op 5 mei. Overigens wordt aan de agenda voor die laatste dag nog gewerkt, maar een voorlopige versie is er wel. Zenetig jaar geleden werd Nederland bevrijd.

Het programma voor de Koningsnacht start (26 april) om 17.00 uur met diverse activiteiten voor jong en oud op het Stadsplein. Rond 22 uur is er een vuurwerkshow op het Stadsplein. De avond wordt verder gevuld met optredens van Quincy, Robert Leroy, Barry en Jeff van Vliet. Het programma voor de volgende dag (maandag 27 april) is nog in bewerking. Uiteraard zijn er die dag weer vrijmarkten, waarvan de meest in het oog springende die op de Amsterdamse weg zal zijn.

Dodenherdenking
De dodenherdenking op 4 mei vindt plaats bij het monument  ”Aan hen die vielen” bij de ingang van het Broersepark. Het publiek is vanaf 19.15 uur welkom.
Voorafgaand vindt er een dienst plaats in het gebouw van de Apostolisch Genootschap, Graaf Aelbrechtlaan 138-140, die om 18.30 uur begint. Na afloop van de dienst wordt er gezamenlijk naar het monument gelopen.


De Bevrijdingsdag op 5 mei begint om 10.30
met muziek op diverse locaties in het Oude Dorp. Het Aalsmeerder mannenkoor Con Amore treedt op een daar opgesteld podium omstreeks half twaalf op. Verder staat er voor de Dorpskerk een draaiorgel en is er in de Dorpsstraat Accordeon miziek.
Om 11.30 uur
arriveert een colonne van Keep Them Rolling in de stad. De oorlogsvoertuigen maken een omtrekkende beweging naar het Oude Dorp. Om 12.05 uur wordt de colonne vooraf gegaan door een atletiek vereniging met bevrijdingsvuur. Omstreeks 12.15 uur arriveert de colonne in het Oude Dorp, waar dan een officieel programma begint op het podium, geopend door burgemeester Mirjam van ’t Veld. Het Wilhelmus wordt gezongen met steun van Con Amore, vlaggen gehesen en het bevrijdingsvuur aangestoken.
Het Aalsmeerder mannenkoor Con Amore zingt vervolgens ongeveer een half uur.

Tegelproject
Ter gelegenheid van het 70e jaar sinds de bevrijding wordt er met leerlingen van Amstelveense basis- en middelbare scholen een speciaal tegeltjesproject opgezet onder de noemer ‘Vrijheid is zó belangrijk’.
De leerlingen van de basisscholen Cirkel, De Horizon, Piet Hein, De Zwaluw, De Westwijzer, De Rembrandtschool, De Omnibus, Kindercampus Martin Luther King,de Internationale School en De Karel Eykman School hebben de volgende opdracht meegekregen: schrijf je persoonlijke gedachten over wat jij bij vrijheid voelt. De tegeltjes worden samengevoegd door leerlingen van Panta Rhei tot een kunstwerk dat medio mei in de Amstelveense Stadstuinen wordt onthuld. Op de website van Amstelveen Oranje  (
www.amstelveenoranje.nl) zal in de komende weken het programma beschikbaar komen.

Lees ook:Bevrijdingsfeest in Oude Dorp
Lees ook:Dodenherdenking bij gerenoveerd monument
Lees ook:Programma voor 4 en 5 mei
Lees ook:Organisatie oranjefeesten nu door ‘Amstelveen Oranje’
Lees ook:Festiviteiten in alle wijken op Koninginnedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.