Voor meeste speelzalen al nieuwe exploitant gevonden

 

Jacqueline Koops

Op drie na zijn alle peuterspeelzalen nu overgenomen door commerciële organisaties voor kinderdagverblijven. Wethouder Koops van Welzijn (ChristenUnie) heeft daarvoor overeenkomsten getekend met De Stoel en KidsPalace. Nog voor het einde van het jaar is daar plek voor peuters en leidsters van de tot nu toe door de gemeente gesubsidieerde speelzalen van voornamelijk Cardanus. Voor drie peuterspeelzalen wordt nog naar een overnemende partij gezocht. Dat zijn Wolkewietje, Dikkertje Dap en Blokkendoos. Voor aanbesteding daarvan bleek ik de markt geen interesse te bestaan. Volgens Koops weten leidsters en ouders van peuters uit de andere speelzalen voor 1 januari waar zij aan toe zijn. De gemeente zegt zich in te spannen om ook voor de drie overblijvende speelzalen snel een kinderopvangorganisatie te vinden. Tot er een oplossing is gevonden blijven de peuters bij hun huidige peuterspeelzaal.Vorige week overhandigde wethouderJacqueline Koopsde getekende inkoopovereenkomsten aan De Stoel en aan KidsPalace, die samen drie zalen overnemen.  Medio december volgt Kinderrijk, die zes zalen overneemt, en De Klimboom die de peuterspeelzaalfunctie in Nes aan de Amstel gaat beheren. In de overeenkomst wordt onder meer de inkoop geregeld van plaatsen die de gemeente koopt voor peuters van ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag en voor peuters die een indicatie hebben voor een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. Eerder al werd peuterspeelzaal Aan Moeders Rok overgenomen door Kinderdagverblijf Tomte van Stichting Opvang Anders.

Lees ook:Peuterspeelzaal Teddy draait op vrijwilligers
Lees ook:Koops bekrachtigt overname peuterspeelzalen
Lees ook:Subsidie peuterspeelzalen eindigt eind 2012
Lees ook:Kinderopvangers zien geen brood in sommige speelzalen
Lees ook:Koops wil peuterspeelzalen sneller bij dagverblijven inlijven

8 reacties op “Voor meeste speelzalen al nieuwe exploitant gevonden

 1. Frank Bikker

  Ik zag laatst op Buitenhof(???)dat veel van die kinderdagverblijven echt winst maken en dat ze zelfs door hedgefondsen werden gerund. Nou vraag ik mij af of dergelijk soort instellingen echt winst moeten maken die naar particulieren vloeit. Dit vraagt toch om misstanden of zie ik dat verkeerd, mevr. Koops?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bratwurst

  Het gaat om Peuterspeelzalen beste Frank en niet om kinderdagverblijven geen appels met peren vergelijken AUB.

    /   Beantwoorden  / 
  1. knakworst

   Je hebt gelijk, maar de vraag is om het hetzelfde.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Martijn

  Misschien kan onze stichting een paar peuter speelzalen gaan beheren?

    /   Beantwoorden  / 
     1. knakworst

      P.C. Johan verdiept zich niet zo in dergelijke zaken. Zoals we allemaal weten jij wel! Je komt niet voor niets uit Zandvoort.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.