Gemeente extra alert op kinderdagverblijven na zedenzaak

David de Jong

Sinds de geruchtmakende zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam, is het gemeentebestuur van Amstelveen extra alert op de lokale kinderopvang. Dat blijkt althans uit de antwoorden van B&W op door Burgerbelangen gestelde schriftelijke vragen. Raadslid David de Jong van die fractie constateerde dat dezelfde GGD die in Amsterdam belast is met het toezicht ook op de Amstelveense kindervang toeziet. Hij wilde wel eens weten hoe die dat doet, nu het in de hoofdstad blijkt te zijn misgegaan. Volgens B&W reageert de gemeente hier snel op signalen van de GGD, die inmiddels flexibeler inspecties kan inzetten. Daarover heeft de gemeente afspraken met de GGD gemaakt, zegt het college. Dit jaar wordt een ‘risicogestuurd toezichtmodel’ in Amstelveen geïmplementeerd. ‘De gemeente is in januari gestart met het verder versterken van de regierol en vaker dan voorheen hierover af te stemmen met de GGD,’ aldus het college.De Jong vreesde dat het toezicht in Amstelveen wel eens een papieren werkelijkheid zou kunnen worden. Maar B&W zeggen dat te voorkomen door op door de GGD gesignaleerde misstanden en risico’s te handhaven. ‘Overigens leer de Amsterdamse zedenzaak dat we naast de formele inspectie en handhaving afhankelijk zijn en alert moeten zijn op signalen van ouders. Het college roep ouders, verzorgers en iedereen die het betreft op signalen af te geven,’ aldus B&W.

Lees ook:Capaciteit kinderopvang in drie jaar verdubbeld
Lees ook:Burgerbelangen bezorgd over toezicht kinderopvang
Lees ook:Verdachten in Amsterdamse zedenzaak aangehouden in Westwijk
Lees ook:Verdachte in zedenzaak weer op vrije voeten
Lees ook:ChristenUnie bezorgt over ouderbijdrage GGZ

2 reacties op “Gemeente extra alert op kinderdagverblijven na zedenzaak

  1. marcel

    Ongeloofwaardig!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ronald Pino

    @brukadrager marcel. Valt me mee van je. Dat heb je goed gezien over jezelf!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.