Eerste peuterspeelzaal overgenomen

‘Aan Moeders Rok’ is de eerste peuterspeelzaal die wordt overgenomen door een organisatie voor kinderopvang, in dit geval de Stichting Opvang Anders. Dat gebeurt officieel zaterdag (15 januari). De speelzaal wordt onderdeel van de nieuwe halve dagopvang heet Tomte aan de Lindendaan 317, vernoemd naar een kabouter uit een boek van Astrid Lindgren. Woensdag (12 januari) is er open huis. Door verbouwing van het pand van de Vrije School Parcival kon de daarin ook gevestigde buitenschoolse opvang Madelief van Opvang Anders uitbreiden en de peuterspeelzaalfunctie overnemen. Peuters van twee tot vier jaar kunnen er één keer per week van 08.00 tot 13.00 uur terecht. De nieuw gestarte halve dag opvang is voorlopig woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend over.Evenals op de Vrijeschool Parcival, Madelief, de hele dagopvang en de gastouderopvang  van Stichting Opvang Anders baseert Tomte zich op antroposofische pedagogiek van Rudolf Steiner. Bij meer belangstelling overweegt de stichting uitbreiding op de maandag- en dinsdagochtend.

Op twee ouders na hebben alle ouders met een peuter bij Aan Moeders Rok recht op kinderopvangtoeslag. Voor deze twee peuters koopt de gemeente daarom een plaats in, waarvoor een inkomensafhankelijke bijdrage wordt gevraagd. De peuterspeelzaalleidster kan haar functie blijven uitoefenen op de nieuwe locatie. De relatief kleine overname is volgens wethouder Raat  soepel verlopen. Hij ziet het als een eerste stap voor zijn collega Jacqueline Koops, die de harmonisatie van peuterspeelzalen en dagopvang  in gang heeft gezet. Koops is op het ogenblik met zwangerschapsverlof.

Lees ook:Koops bezoekt overgenomen peuterspeelzaal
Lees ook:Subsidie peuterspeelzalen eindigt eind 2012
Lees ook:Voor meeste speelzalen al nieuwe exploitant gevonden
Lees ook:Dansles voor peuters
Lees ook:Feestelijke opening De Linde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.