Vijftig scouts uit Noord-Holland naar jamboree (USA)

Vijftig scouts uit Noord-Holland gaan volgend jaar naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Er komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers uit Nederland naar Amerika voor de World Scout Jamboree, samen met 450 vrijwilligers. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit ongeveer 36 scouts en 4 begeleidende stafleden.

In de komende anderhalf jaar staat een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Amerikaanse cultuur en de Amerikaanse gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Amerika ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.

In Nederland

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseert Amerika samen met Canada en Mexico de World Scout Jamboree van 22 juli t/m 2 augustus 2019. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Amerika maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

 

 

Lees ook:Internationale mars tegen honger ook in Amstelveen
Lees ook:‘Wenteltoren’ over omgevallen flat in poppentheater
Lees ook:Bluesconcerten in P60
Lees ook:‘Verbindingsdiner’ in Oude Dorp en Elsrijk
Lees ook:Netwerken op raadhuis voor startende ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.