Muziek voor jongeren bij hun hangplek

Vanaf 1 maart kunnen jongeren bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Zetterij luisteren naar hun favoriete muziek. Via een bluetooth verbinding kunnen zij hun mobiele telefoon of tablet aansluiten op speakers. Sensoren in de omgeving meten het volume. Als de muziek te hard staat, gaan de speakers automatisch uit.

De JOP is in overleg met jeugd, gemeentelijk jongerenwerk en omgeving gerealiseerd, zegt wethouder Jeugd Jeroen Brandes (PvdA, links op de foto). Het is de eerste JOP in Amstelveen waar muziek gestreamd kan worden. Brandes: “Het is een pilot. We gaan uit van de volwassenheid van de jeugd in Amstelveen. We gunnen hen een plezierige plek zolang deze anderen niet onnodig of langdurig hindert. De komende periode gaan we samen met de Lions en jongerenwerk bekijken hoe we de Jongeren Ontmoetings Plekken nog aantrekkelijker kunnen maken”.

Volume

Middels een innovatieve techniek, ontwikkeld door onder andere een Amstelveense startup, meet de gemeente het geluid. In de JOP en de directe omgeving daarvan zijn vier sensoren geplaatst die hun energie krijgen uit zonnepanelen. Zij meten het geluid en zijn ingesteld op een bepaald volume. Als dat wordt overschreden, gaat er een oranje lichtje in de JOP branden. Duurt de te harde muziek langer dan twee minuten dan gaat muziek uit en verschijnt er een rood licht. Vervolgens kan er gedurende een uur niet worden gestreamd. De gemeente kan de sensoren op afstand bijstellen als blijkt dat het geluid toch nog te hard is.

 

Lees ook:Huis voor jongerenwerkers geopend
Lees ook:Nieuwe hangplek voor jongeren
Lees ook:Down Town: nog 25 bezoekers
Lees ook:Acht ton voor bestrijding jeugdoverlast
Lees ook:Hangplek jongeren Middenhiven kost 20 mille

3 reacties op “Muziek voor jongeren bij hun hangplek

 1. Frank

  Geef ze gewoon een bunker of een keet waar ze niemand tot last zijn ipv dit betuttelend plannetje.

    /   Beantwoorden  / 
 2. App

  “We gunnen hen een plezierige plek zolang deze anderen niet onnodig of langdurig hindert.“

  Hoe nodig kan hinder zijn? En kortdurige hinder mag dus wel? Hoeveel keren per uur?

  Waarom gunt de wethouder die jongeren niet gewoon een plezierige plek zolang zij anderen niet hinderen?

    /   Beantwoorden  / 
 3. 😂

  Oh wat leuk, ik spring gelijk op mijn scooter om daar naar toe te gaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.