Nieuwe hangplek voor jongeren

Jeroen Brandes

Er is een hangplek bij voor jongeren. Zoiets heet tegenwoordig Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) en de gemeente meldt dat er nu ook een is aan de Zetterij, nadat daar een ‘lang participatieproces’ aan is vooraf gegaan. Het is de vijfde JOP in Amstelveen, maar die uit wijkpark Middenhoven is opgeheven.

Officiële opening van de nieuwe plek is in februari gepland. De andere vier staan naast het raadhuis in het Oude Dorp, bij de A9, aan de Schweitzerlaan en bij de Oranjebaan. Volgens de gemeente gaat haar afdeling Jongerenwerk geregeld in gesprek met jongeren om te propberen hen bij activiteiten in de stad te betrekken. Onduidelijk is waarin die gesprekken resulteren. Naar wijkvergaderingen komen doorgaans alleen een vergrijzende bewoners.

Maar wethouder Jeroen Brandes van Jeugd (PvdA) heeft geenszins de moed op en is optimistisch gestemd. Hij heeft veel contacten met de doelgroep en weet dat die nu eenmaal anders met suggesties komt dan in de reguliere bijeenkomsten in wijken.

Zegt: “In overleg met omwonenden en jongeren werd begin dit jaar besloten de JOP in wijkpark Middenhove te verhuizen naar de Zetterij. Het is een mooie plek geworden waar jongeren goed samen kunnen komen. De komende weken bekijken we hoe we de JOP op een innovatieve manier nog aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren, zonder dat dit overlast in de omgeving veroorzaakt. De feestelijke opening staat daarom in februari gepland”.

 

 

 

 

 

Lees ook:Muziek voor jongeren bij hun hangplek
Lees ook:Huis voor jongerenwerkers geopend
Lees ook:Hangplek voor jongeren in Middenhoven
Lees ook:Brandes naar alle wijkcentra
Lees ook:Down Town: nog 25 bezoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.