GroenLinks wil snel jongerencentrum Westwijk

Er moet snel een nieuw jongerencentrum in Westwijk komen. Dat vindt de Amstelveense fractie van GroenLinks. Die fractie wil dat onderwerp op de agenda van de volgende vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving hebben. Ook Ouderencombinatoe (OCA) en het wijkplatform hebben hun zorgen uitgesproken over het feit dat de bouw volgens de huidige planning nog tot 2010 op zich laat wachten. GroenLinks constateert dat er sprake is van een snelle toename van jongeren in de Westwijk. Door het gebrek aan een geschikte accommodatie bezorgen die nu bewoners nogal eens overlast.

"Willen wij de jeugd in een vroeg stadium motiveren om een goede vrijetijdsbesteding te kiezen, dan moeten wij zorgen voor goede accommodatie, waar jongeren op eigen wijze zich kunnen ontspannen zonder overlast te veroorzaken voor anderen," zegt Dorien Mijksenaar van GroenLinks. Zij vindt dat de realisatie van het geplande nieuwe jongerencentrum aan de late kant en dat uitstel niet mag. De fractie zegt bezorgd te zijn over de locatie, het tempo van realisatie, het voorzieningenniveau in Westwijk en de participatie van jongeren bij hun nieuwe centrum.

Mijksenaar: "Volgens het college kan het jongerencentrum er op zijn vroegst in 2010 staan. Ik wil dat alles op alles wordt gezet om de realisatie te versnellen." Zij vreest ook dat het centrum niet zal voldoen aan de eisen van de jongeren in de buurt. GroenLinks wil een notitie van het college met onder meer de argumenten voor de door B en W gewenste locatie, de beoogde datum va ingebruikneming en informatie over de wijze waarop jongeren bij de planvorming zijn betrokken.

 

Lees ook:Hangplek voor jongeren in Middenhoven
Lees ook:GroenLinks ziet weinig in aanpak jeugdoverlast
Lees ook:Wijkplatforms willen meepraten over nieuw jongerencentrum
Lees ook:Nieuwe hangplek dicht bij structurele overlast
Lees ook:D66 en GroenLinks: tweede noordelijk jeugdcentrum noodzakelijk

2 reacties op “GroenLinks wil snel jongerencentrum Westwijk

  1. Hans van der Liet

    “De eisen” van de jongeren in de buurt? Zozo, nog zo jong en nu al eisen. Eerst belasting betalen, dan mag je eisen stellen. Tot die tijd noemen we het maar liever “wensen”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Ja, vind ik ook. Ik heb het maar even letterlijk van GroenLinks overgenomen, dat spraakgebruik. Zeg ik maar even, anders krijg ik weer de schuld…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.