Jongeren bewegen weinig en voelen zich gezond

Volgens de GGD Amstelland en de Meerlanden bewegen jongeren in de regio zich onvoldoende en eten zij te weinig groente en fruit. Maar zij vinden zich zelf best gezond, blijkt uit onderzoek.

Via internet zijn leerlingen van uit de tweede en vierde klas vmbo, havo en vwo ondervraagd over hun leefstijl en gezondheid. De helft van de jongenen is minder dan vijf dan per week minstens een uur in beweging. Dat zou minstens een uur per dag moeten zijn. Elke dag groente of fruit eten, komt er bij tweederde niet van. Jongens waren beter te spreken over hun gezondheid dan meisjes. Bijna veertig procent van de jongeren heeft een chronische ziekte, voornamelijk allergie. Vmbo-leerlingen roken tweemaal zoveel als leerlingen op andere scholen. Van alle vierdeklassers was de helft recent dronken geweest. Meer dan vijftien procent gebruikt of gebruikte ooit softdrugs. Twintig procent meldde al eens (of meermalen) seks met iemand te hebben gehad. Bijna de helft deed het zonder condoom.

Bijna tweederde van de jongeren heeft naar eigen zeggen wel eens een strafbaar feit gepleegd, variërend van diefstal tot zwart rijden. De helft was wel eens betrokken bij vandalisme. Een derde van de jongens en iets minder dan tien procent van de meisjes draagt wel eens een (steek) wapen.

Lees ook:Voorstelling met groente en fruit
Lees ook:Ruim 500 leerlingen in schoolhockey toernooi
Lees ook:Basiscursus Naaien in Open Hof
Lees ook:Kookboek-schrijfster Joke Boon bij Venstra
Lees ook:Speakerz: Event voor tieners in P60

Eén reactie op “Jongeren bewegen weinig en voelen zich gezond

  1. bewegen

    Jongeren durven als je het mij vraagt niet toe te geven dat ze ongezond leven en antwoorden daarom ook ontkennend op de vraag of ze zich gezond voelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.