Negatieve sfeer bij OCA

Carla van Geel, lid van en aanwezig op de ledenvergadering op 11 oktober van de lokale politieke partij Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) is het evident niet eens met de gang van zaken daar. Ze schrijft het volgende.

(Door Carla van Geel)

Even voorstellen mijn naam is Carla van Geel-van der Schatte Olivier, Ik ben 81 jaar en werk nog steeds in de zorg ( MDCA). Ik ben gestationeerd in Mijdrecht op een poli prikpost. Verder ben ik lid van de bewonerscommissie Punter waarvan Cor Spinhoven voorzitter is.

Voor de eerste keer was ik aanwezig als lid van de OCA op de Algemene leden vergadering.

Wat mij onmiddellijk opviel was de negatieve sfeer die er hing. Heel opvallend vond ik dat er een dochter van de familie de Robles aanwezig was als lid. Zij mocht ook nog twee machtigingen mede invullen. Wat doet zo een jong meisje bij een ouderenpartij?

Verder melde zich een nieuw lid aan. Zij stelde zich voor als Danielle Hacquebard,  kwam uit de zorg maar moest wegens lichamelijke klachten hiermee stoppen. De oudjes lagen haar na aan het hart, zei ze. Maar politiek is toch breder dan om alleen maar voor de oudjes op te komen? Deze mevrouw legt hiermee een stigma op aan de ouderen ik vind dit zeer misplaatst. Zelf sta ik nog volop in het leven.

Ik ben een vriendin van Nita Spinhoven en samen zijn wij actief in onze buurt de Punter, bestaande uit 430 woningen. Wij bezoeken bewoners met klachten en spelen die door naar Eigen Haard.

Samen met andere buurt vrienden hebben wij een abonnement op het Concert gebouw. Na afloop gaan we de kroeg in.

17 van de 40

Nu over de vergadering zelf er waren maar 17 leden aanwezig, terwijl er 40 leden lid zijn. Dit is nog niet de helft van het aantal leden.

Daar ik geholpen heb met het tellen van de stem lijsten met de uitgebrachte stemmen ontdekte ik dat de lijsten niet correct waren ingevuld.

De heer Spinhoven stond als nummer 1 op de conceptlijst en kwam op de definitieve lijsten steeds op 10 te staan.

Een lid had de Heer Spinhoven zelfs op 11 gezet, maar die kon niet tellen. Met sommige lijsten was zelfs geknoeid.

Uiteindelijk kwam de Heer Spinhoven op de 7e plek op de lijst terecht en mevrouw Seiffers op 6. Volgens mij is dit beslist geen eerlijke verkiezing geweest dit riekt naar corruptie.

Carla van Geel.

 

Lees ook:‘Coup familie De Robles in Ouderenpartij’
Lees ook:Fractievoorzitter Spinhoven door OCA uitgekotst
Lees ook:OCA-fractie verliest kort geding, Fokkink lijsttrekker af
Lees ook:OCA: ‘Nieuw gezondheidscentrum slecht bereikbaar’
Lees ook:Carla Bosman (Eykmanschool) ‘Superjuf 2017′

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.