Met stomheid geslagen

W.A, Bomgaars zegt met stomheid te zijn geslagen over de plotselinge komst van een internationale school aan de Amsterdamse weg, kennelijk zonder dat er tot nu toe met gemeenteraad en omwonenden over is gepraat.

(Door W.A. Bomgaars)

Met stomheid geslagen, lees ik in Het Parool (22/06 om 12.30 uur) dat Amstelveen er een tweede internationale school bij krijgt en hierin, samen met Amsterdam € 2,5 miljoen gaat investeren.

Ook dat onze burgermoeder er trots op is dat wij de vooraanstaande internationale school (Amity = Indiase keten) naar Amstelveen hebben kunnen halen.

En waar komt deze school (ruim 500 leerlingen binnen 5 jaar) ? Toe maar … in het voormalig hoofdkantoor van Van Leer aan de Amsterdamseweg.… in één van de mooiste parken van Amstelveen ”De Braak”. Waarom in dit park en waarom dan ook niet meteen wat hoogbouw eromheen ?

Vanwaar mijn verwarring:

Waarom lees ik deze beslissing in Het Parool en wist ik helemaal niet dat er iets speelde in de lokale media, terwijl ik m.i. redelijk goed ben geïnformeerd over wat er zich in Amstelveen en de Gemeenteraad afspeelt.

Waarom heeft Amstelveen in de afgelopen jaren vele miljoenen geïnvesteerd in nieuwe schoolgebouwen voor onze eigen Amstelveense en Nederlandstalige leerlingen terwijl deze optie voorhanden bleek en nimmer schijnt te zijn overwogen.

Is deze locatie wel geschikt met al dat extra verkeer voor het onvermijdelijke halen en brengen ? (openbaar vervoer ontbreekt hier volledig)

En … waar moeten die leerlingen c.q. hun ouders wonen ? Nog meer expats en tijdelijk verhuurd vastgoed in onze Gemeente c.q. in mijn wijk waarin ik mij af en toe al in New Delhi waan ?

Valt er nog iets te redden ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Open dag School of Understanding Amstelveen
Lees ook:Van der Laan opent fototentoonstelling over Amsterdam in ISA
Lees ook:Internationale school breidt weer uit
Lees ook:School gecertificeerd voor goed gedrag
Lees ook:Van Zanen trots op weer uitgebreide ISA

4 reacties op “Met stomheid geslagen

 1. Democraatje

  Dat men met democratie en transparantie zijn rectum af veegt.
  Maar de coalitie staat te juichen
  Ik zou wel eens willen weten hoe de raad zou reageren, als men hier een Turkse of Marokkaanse school wil stichten.
  Wie garandeert eigenlijk dat dit een goede investering is op de lange termijn. Vele Japanse ingezetenen zijn ook vertrokken tijdens de crisis.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Maar de ISA blijft uitbreiden en komt nu opnieuw ruimte tekort.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Democraatje

  En resideren al die ouders in de gemeente Amstelveen? En moet men allemaal op één lokatie zitten? Hoeveel Nederlandse scholen hebben geen verschillende lokaties voor verschillende leeftijdsgroepen of niveau’s , terwijl ze toch een zeer hoog worden beoordeeld door de inspectie?

    /   Beantwoorden  / 
 3. F. Wijlens

  Ik heb een hekel aan die Boomgaars, dat heeft te maken met zijn prutserigheid. Al kan ik hem privé misschien wel mogen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.