Amstelveenpas

Wil Roode

( Door Wil Roode)

Na onze inzending over de Amstelveenpas 2.0 waarin werd geschetst dat deze Amstelveenpas eerder het karakter van een commerciële kortingskaart heeft, is deze door iemand in een minimumsituatie getest.

Voor een verjaardagsfeestje werd met acht kinderen naar Chimpie Champ gegaan, een overdekte speeljungle voor actieve kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Volgens de website van de Amstelveenpas (www.amstelveenpas.nl) per 11 november 2016 ontvangen houders van de Aalsmeerpas of de Amstelveenpas op vertoon van de pas 15% korting op het totale transactiebedrag. Echter, een ervaring van een Amstelveenpas leert dat zij geen korting kreeg op het totale transactiebedrag, maar alleen over de entreeprijs voor Amstelveenpashouders.

Per 17 november 2016 staat op de bovengenoemde website: “houders van de Aalsmeerpas of de Amstelveenpas ontvangen op vertoon van de pas 15% korting op de entreeprijs”. Dit is met 8 kinderen, waarvan 1 in het bezit van de Amstelveenpas een groot verschil ten opzichte van de tekst op www.amstelveenpas.nl per 11 november 2016. De gemeente Amstelveen heeft laten weten niets te kunnen doen. Zo is een kinderverjaardag voor de betreffende Amstelveenpashouder uitgelopen op een financiële tegenvaller. Wij betreuren het dat de gemeente Amstelveen en Chimpie Champ tijdens de wedstrijd de regels veranderen in het nadeel van mensen in een minimumsituatie.

Een ander voorbeeld is dat op de site van de Amstelveenpas te lezen is dat Amstelveenpashouders bij Saltium in Amstelveen bij aanschaf van een 5 sessie strippenkaart (á 120 euro) 2 gratis sessies ontvangen, bij een 10 sessie strippenkaart (á 200 euro) worden 3 gratis sessies ontvangen en bij een 20 sessie strippenkaart (á 320 euro) worden 6 gratis sessies ontvangen.

Zoutkamer

Volgens de website van de Amstelveenpas is halotherapie geschikt voor jong en oud en helpt bij aandoeningen met betrekking tot ademhalingsstoornissen (zoals astma, COPD, hooikoorts ed. ) en huidproblemen (zoals eczeem, psoriasis ed.). Wetenschappelijk gezien is het bewijs van voorstaande nog niet geleverd. Mocht dit wel zo zijn, dan zouden behandelend specialisten mensen met klachten in ons beeld onmiddellijk doorverwijzen naar halotherapie. Daarentegen worden behandelingen wel vergoed door verzekeraars volgens www.zorgwijzer.nl. Zo vergoedt de verzekering Zorg en Zekerheid 50% van de kosten tot een bedrag van €250 euro per jaar. Dit lijkt net iets voordeliger dan via de verzekering Zorg en Zekerheid bij eenmalig gebruik van een 5 sessie strippenkaart.

Los van de wetenschappelijke context is via Facebook terug te vinden dat VITA Amstelveen in de locatie van Saltium vergadert.

 Voorbeelden

Wij vinden de geschetste situatie bij Chimpie Champ en Saltium in Amstelveen veelzeggende voorbeelden van de commercie van de Amstelveenpas 2.0. Daarom blijven wij pleiten voor een Amstelveenpas waarbij de ambtenaren van de gemeente Amstelveen samen met een vertegenwoordiging van mensen in een minimumsituatie op basis van diverse leefsituaties, leeftijden en behoeften bekijkt aan welke activiteiten er behoefte is.

Oftewel er wordt niet voor de minima besloten, maar mede door de minima. Wij zijn ervan overtuigd dat er dan met hetzelfde budget en inzet een product neergezet kan worden dat beter aansluit bij de behoeften van mensen in een minimumsituatie.

Graag willen wij de gemeente Amstelveen uitnodigen om ons met onze ervaringsdeskundigheid en ons netwerk mee te laten denken bij het verbeteren van de Amstelveenpas 2.0!

VMA

 

Lees ook:Wethouder: Minimaraad niet correct over AV-pas
Lees ook:Nieuwe Amstelveenpas is digitaal
Lees ook:Voormalige PMA: ‘Nieuwe AV-pas gemiste kans’
Lees ook:Origami (papier vouwen) workshop in de bieb
Lees ook:Speelstuif voor 100 kinderen minima gratis

4 reacties op “Amstelveenpas

 1. Simon Sluitspier

  De gemeente en Chimpie Champ hebben wel het empatisch vermogen van een Bukito. Wat een afgang.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  Enkel voor Amstelveenpashouders!
  Bij aanschaf van een Bentley krijgt u 100 euro korting.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Steun voor WMA. Al een stichting met Ambi status?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wil roode

  De VMA, vrijwilligersraad minima Amstelveen, voorheen PMA heeft de wethouder gevraagd gebruik te maken van de ervaringsdeskundigheid. Sinds zij en de burgemeester niece teen ontslagen heft zijn minima in afwachting van de nieuwe clientenraad.. de Voorzitter van de sollicittiecommissie heeft aangegeven nog green kandidaten te hebben gevonden voor de 3 zetels voor de Minima in de Brede Participatieraad.

  Bedankt voor de ANBI tip. Wilt u ons steunen? Vraag uw facebookvrienden ons te liken.

  https://www.facebook.com/permalink.php?id=1163464247003869&story_fbid=1164265606923733

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.