Ook ‘trollen’ verrijking democratie

Ruud Oord

DOOR FRANK BIKKER

Geachte hr. Oord,

U stelt dat het niet altijd duidelijk is dat de artikeltjes in dichtbij.nl niet duidelijk zijn te onderscheiden van de redactionele artikelen. Ik vind dat feitelijk onwaar, omdat het er altijd bij staat.
Daarnaast stelt u dat er af en toe onjuistheden in de artikeltjes staan. Dat zal u heus wel eens gelijk in hebben, maar wat dan nog? Soms staan er ook zaken in, waarvan B&W nog niet van op de hoogte waren. Ik doe u enkel herinneren aan een stukje van mij over de sluiting van Olmenhof een poosje geleden. Daar stonden zaken in waar de hr. Raat en de toenmalige wethouder mevr. Koops niet van op de hoogte waren. Ook stonden er zaken van mijn kant in die niet klopten. Daar is in een open reactie vanuit de gemeente allemaal op gereageerd en actie op ondernomen.
Het kan zelfs op kleine zaken bijdragen aan een efficiëntere of eerlijker gang van zaken. Ik doel hier bijvoorbeeld op een voorlichtingsavond betreffende autistme in de bibliotheek waar 12,50 euro p.p. voor werd gevraagd. Hier reageerde ik op door te stellen dat dit niet eerlijk was tov van de minima. De hr. Raat nam dit vervolgens over door te zeggen dat dit soort voorlichting voor iedereen toegankelijk moest zijn.
Ik noem dat een verrijking van de democratie en natuurlijk spuien mensen hun zienswijze op zo’n medium en natuurlijk zitten er “trollen” tussen, maar dat is toch inherent aan de formule van dichtbij.nl.
Daarnaast ik heb op de redactie dichtbij.nl burelen nog nooit een critische houding t.a.v. de gemeente weten te bespeuren. Zij nemen gewoon de zaken over die de gemeente op haar website publiceert. Zij hebben ook daarvoor niet de menskracht in huis. Ik zou juist blij zijn dat er nog mensen zijn die de gemeentepolitiek volgen, want zelf doen de meeste partijen geen moeite om na de verkiezingen met hun kiezers open en bloot te communiceren.
Voor de verkiezingen wel. Ik kreeg diverse openbare reacties van de politieke partijen, erna slechts één.
Trouwens wat let u om van dichtbij.nl ook gebruik te maken, maar dan in uw voordeel? Niets toch???

Hoogachtend,
“een stukjesschrijver”
Frank Bikker.

P.S. Ik publiceer dit expres bij Amstelveen Blog, zodat u ziet dat ik hier ook volop de gelegenheid krijg om een stukje te schrijven.

Lees ook:VVD wil graag bredere coalitie
Lees ook:Hoezo essentieel?
Lees ook:Burgemeester stemt in Westend
Lees ook:Raat: ‘Ellende in taxibranche valt nog mee’
Lees ook:Hondencontrole in Nes aan de Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.