‘Toekomst welzijn in handen van incompetente figuren’

Volgens vrijwilliger van De Meent en hoofdredacteur van wijkblad Gondelkoerier Jan Demming heeft de nieuwe welzijnsorganisatie AanZ Amstelveen met het ontslag van twee beheerders van het wijkcentrum en het veroorzaken van deining onder vrijwilligers de knuppel in het hoederhok gegooid. Voor zover gemeenteraad en college van B&W dat nog niet hadden gedaan. Demming zegt de knuppel met liefde op te rapen.

Demming schrijft: “AanZ heeft het lef gehad de twee beheerders in De Meent – Hans en Jan-Willem – geen vervolg te gunnen van hun werkzaamheden. Samen met vrijwilligers zorgden zij er tot op heden voor dat De Meent van ’s morgens 08.00 tot ’s nachts 01.00 uur open kon blijven. Beheerder Hans schopte tijdens zijn sollicitatiegesprek bij AanZ vanwege ‘nieuwe’  voorwaarden kennelijk wat hard tegen bepaalde schenen, terwijl Jan-Willem – na ruim 15 jaar medeverantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen in De Meent als best draaiende wijkcentrum in Amstelveen – plotseling niet meer voor die functie geschikt bleek te zijn.

Beeldscherm met activiteiten in De Meent: Voorlopig op zwart wegens ‘onzekerheid over voortbestaan’

Niet alleen AanZ, ook het college van B en W en de gemeenteraad van deze prachtige gemeente geef ik van harte een brevet van onvermogen. Het is voor mij en ontzettend veel anderen niet te bevatten hoe een aantal minkukels het voor elkaar krijgt het welzijn in Amstelveen in luttele maanden volledig naar de knoppen te helpen. Is hier sprake van een samenzwering of provocatie? U mag het invullen.”

“Verantwoordelijk wethouder Koops heeft het momenteel vast en zeker te druk met de tijdschriften van Prenatal en daarom wordt zij vervangen door wethouder Herbert Raat. Hoewel ik persoonlijk goed met Herbert kan opschieten, moet ik concluderen dat hij, samen met Jacqueline Koops, nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zijn biezen moet pakken  Hun inzet om het welzijnswerk in deze gemeente naar de Filistijnen te helpen is te schandelijk om nader uit te leggen”

“Bij eerdere reacties in de media heb ik geklaagd over de trage voortgang met betrekking tot de opvolging van Cardanus en de gevolgen voor professionals, docenten, cursisten, vrijwilligers en andere bezoekers. Daar werd nauwelijks iets mee gedaan en het leidde hooguit tot gegeeuw op het bekende pluche in de raadszaal. Uiteindelijk moest alles in sneltreinvaart worden afgehandeld en dat leidde, zoals nu blijkt, tot paniek en ondoordachte handelingen.”

Bekend is dat de achterban van de VVD, de grootste collegepartij, over het algemeen geen gebruik maakt van de faciliteiten in wijkcentra en dergelijke. Die partij heeft dus geen enkel belang bij het voortbestaan van welzijnsactiviteiten voor mensen die het financieel wat minder hebben. Het CDA in datzelfde college kijkt, zoals ook landelijk zolang het geval is (geweest), zowel naar links als rechts, maar voegt niets toe. De ChristenUnie, in arren moede in het college opgenomen om uiteindelijk toch een meerderheid te halen, bidt dat het allemaal goed zal komen en ouderenpartij OCA hobbelt er met de rollator achteraan. Misschien wat cynisch, maar toch.”

“Op papier ben ik strijdbaar, verbaal helaas minder. En dat is wel eens jammer. Maar ik zal me zolang mogelijk blijven inzetten voor een samenleving, waarin een ieder zich thuis voelt. Helaas echter moet ik de toekomst overlaten aan een paar in mijn ogen tot nu toe totaal incompetent gebleken figuren die veel ‘lullen’ maar weinig presteren. Ik wens iedereen veel wijsheid toe bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Maar denk alsjeblief wel na.”

 

 

Lees ook:Gondelkoerier zoekt oude foto De Meent
Lees ook:Raat wil opheldering over overname personeel Cardanus
Lees ook:‘Teloorgang van welzijn onder nieuwe organisatie’
Lees ook:Donderdag demonstratie tegen AanZ bij De Meent
Lees ook:Gondelkoerier heeft te weinig advertenties

Eén reactie op “‘Toekomst welzijn in handen van incompetente figuren’

  1. Elske

    Het zou wel jammer zijn dat de gemeente die overgang van Cardanus naar AanZ dusdanig wanbegeleidt dat het welzijnswerk rollenbollend elkaar de tent uitvecht en dat zij de gebruikers en vrijwilligers zo in de kou laat staan, maar misschien is dit wel de bedoeling van Raat en zijn trawanten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.