Kroeg alleen op Uilenstede ‘s nachts langer open

Er is precies wat GroenLinks eigenlijk wilde. Nachtelijk bruisen in Uilenstede, waar al heel lang studerende fractieleider Axel Boomgaars veel woonervaring opdeed, en dat kan volgens een beetje student alleen als de horeca open is.

De burgemeester was eerst tegen uitbreiding latere sluiting van de kroeg op de campus, maar tenslotte rolde er toch een proef uit de hoge hoed. Die zou dan, onder met motto ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ voor héél Amstelveen gelden. Horecazaken mochten in de weekends tot 05.00 uur open blijven.

Omdat daarvoor bij de ondernemers, de bewoners en de meerderheid van de gemeenteraaf eigenlijk weinig handen voor op elkaar waren te krijgen, geldt de proef nu niet meer voor de kroegen in de wijken. Alleen voor partycentra, nachtclubs en disco’s. En voor Uilenstede. En dáár ging het Boomgaars ten diepste maar om. Doel bereikt dus. Hoewel hij een algemeen Amstelveens nachtleven voorstaat om de stad te laten bruisen. Maar als het ergens nodig moet dan op Uilenstede. Maar volgens CDA en ChristenUnie bruist de stad al genoeg, wat overigens door met name VVD en D66 wordt tegengesproken.

De bezwaren van de burgemeester tegen later open zijn in het studentendorp – onder meer wegens gevaren voor de openbare orde en aantrekken van mensen die wegens sluiting andere tenten zijn uitgegooid - zijn nu dus als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wie als horecaondernemer wilde meedoen aan de proef moest trouwens wel een veiligheidsplan indienen rond de vraag hoe zij overlast gingen beteugelen. Maar dat is niet te doen, meldden diverse buurtkroegen. De partycentra en andere gelegenheden die nog wel aan de proef mee kunnen doen, moeten ook met zo’n plan komen trouwens.

Omwonenden van de andere café’s zagen de bui al hangen en voorzitter Boekhout van wijkcentrum Oude Dorp betoogde bij de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) dat de proef niet strookt met wat eerder met bewoners is afgesproken van het de laatste jaren tot horecagebied geëvolueerd deel van de stad. Door de proef komt er meer overlast, dacht hij. Diverse fracties waren het met hem eens al ziet uiteraard D66, waarvoor de stad nu eenmaal ’s nachts niet genoeg kan bruisen, geen bezwaren in een proef. Eigenlijk is ook het coalitiegetrouwe Burgerbelangen een voorstander ervan, maar er moet volgens die fractie wel ‘draagvlak’ voor bestaan. En dat lijkt er nauwelijks bij de horeca en zeker niet bij bewoners te zijn. Bij uitzondering lijkt Burgerbelangen de belangen van de burgers boven die van de coalitie te stellen. Zoals haar naam doet vermoeden….

 

Lees ook:Burgemeester: Horeca Uilenstede niet lager open
Lees ook:Uilenstede met zwerfvuil de smerigste wijk
Lees ook:GroenLinks: ‘Geen sluitingstijd horeca op Uilenstede’
Lees ook:VVD wil straatnamen op Uilenstede
Lees ook:Nachtvergunning Bell’s Club ingetrokken

97 reacties op “Kroeg alleen op Uilenstede ‘s nachts langer open

 1. Robert van Waning

  De nachten dienen om te slapen. Dat is al heel lang zo en het is een goed principe. Een ander goed principe is dat de vrijheid van de één (om ‘s nachts herrie op straat te maken) ophoudt bij de rechten van de ander (woongenot, nachtrust). Zelfs liberalen lopen met dit principe te koop, maar in de praktijk brengen hun bestuurders daar weinig van terecht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   “De nachten dienen om te slapen”

   Maak jij dat uit? Ga jij bepalen voor de goegemeente wanneer er geslapen, opgestaan, gegeten, naar het toilet gaan, etc. moet worden?

   Wanneer gaat die GL fractieleider Axel Boomgaars, de eeuwige student, nu eens zijn studie afmaken in plaats van altijd in de kroeg te hangen?

   Je hoort hem nooit. Behalve als het over homo discriminatie gaat, en dus nu ook het GL 24/7 zuipwerk.

   Bah.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Wie had het er nu laatst over dat ik na middernacht “full retard” ging?
    Persoonlijk maakt mij het niets uit dat jij soms al om half 6 ‘s morgens bezig bent. Wel een goed tijdstip zo na het koeien melken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     En ja hoor, het is weer na middernacht. Dracula tijd.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Leuk gevonden!!

        /  
    2. Robert van Waning

     Mensen mogen ‘s nachts doen wat zij willen, zolang zij andere mensen niet hinderen in hun nachtrust. Dat is een redelijk en zelfs liberaal standpunt.

     Als de gemeente dmv effectieve handhaving kon garanderen dat kroeggangers geen overlast veroorzaken, mogen café’s etc wmb de hele nacht open blijven.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Ja, en dan op weg naar huis wat dodelijke ongelukken veroorzaken doet er dan niet toe, want daar lig je dan niet wakker van.

        /  
     2. Rotary-vriendje

      Insinuatie zit in je DNA hè, PeterPC ?

        /  
 2. Robert van Waning

  Dat de meeste mensen ‘nachts (proberen te) slapen, wordt bepaald door de natuur. Het negeren, verwaarlozen en vernietigen van de natuur en haar wetten leidt tot voorzienbare schade.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   RvW houdt zich aan de natuurwetten!!!???? Waarom ben jij dan in die betonnen echoput gaan wonen?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Het is prima wonen aan het Stadsplein. Van de natuur genieten doe ik in onze tuin iets verderop en tijdens golfen en wandelingen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Een golfterrein is dus natuur. Ja je bent buiten, maar daar dat ben je ook op je balkonnetje. Ik zie die relatie niet zo. Trouwens jij klaagt toch steeds maar over overlast op het Stadsplein?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Niet zo zeuren frank, de golfbaan in Zandvoort, waar mijn favoriete prins Bernard ook wel een balletje sloge, ligt midden in de duinen. Volgens mij is dat natuur. Dat jij meteen weer zinspeelt op Loogman moet je lekker voor jezelf weten.

     Maar die wandelingen, daar zet ik dan mijn vraagtekens bij. Eerst in de oude Micra klimmen om bij een wandelgebied te komen, en dan weer terug ook?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      Was dat niet Klein Kievitsdal, waar opa Ben zijn vrinden uit het Gooi ontmoette?

        /  
     2. Robert van Waning

      JB accepteert dat off-topic geleuter van jullie beiden wel maar van anderen (terecht) niet. Is daar een verklaring voor?

        /  
     3. Johan Bos

      U let niet op, merk ik. Lijkt de verklaring. De illusie dat ik in uw ogen iets goeds doe is vervlogen.

        /  
     4. PeterPC

      Frank, als je iets niet weet etaleer dat dan niet zo.

      Het is de Kennemer Golf & Country Club.

        /  
     5. Robert van Waning

      @JB, ziet u wel: U reageert wel direct op mijn opmerking maar niet op het eindeloze off-topic geleuter van Van Faassen en Bikker. U gaf daarvoor geen verklaring.

      Wat hebben golfbanen te maken met de verstoorde nachtrust van omwonenden van café’s en bars?

        /  
     6. Johan Bos

      Omdat u mij rechtsreeks (JB ben ik toch?) aansprak, met – zoals gebruikelijk – een beschuldiging. Wat heeft handhaving in het Stadshart te maken met bijvoorbeeld een kantoorpand in Bankras?

        /  
     7. PeterPC

      Volgens mij begon jij rvw over golfbanen op 12 juni 2016 at 10:57

        /  
     8. Robert van Waning

      @JB, hier kunt u goed zien hoe zinloos dat inspringen bij beantwoording is als reageerders niet opletten aan welke (sub)discussie zij willen bijdragen.
      Na drie ‘beantwoordingen’ stopt het inspringen en staan alle reacties verder op het zelfde inspringniveau, ongeacht op wie wordt gereageerd. Zodoende beantwoordde u niet mij maar PeterPC. U doet het dus ook ‘fout’.

      Bij beantwoording zou men het niveau van inspringen in de gaten moeten houden, zodat niet iedere (sub)discussie eindigt in een smalle kolom die op tablet en smartphones moeilijk leesbaar is.

        /  
     9. Robert van Waning

      JB, gebrekkige handhaving is niet alleen merkbaar in Bankras maar ook in het Stadshart en elders. In Amstelveen worden alleen parkeergelden actief (en lucratief) gehandhaafd.

      Uw reactie werd trouwens chronologisch verkeerd geplaatst, zoals hier wel vaker gebeurt. Kennelijk kunt u wél de plaatsing van reacties manipuleren maar wij reageerders kunnen dat niet.

        /  
     10. Johan Bos

      Dus behalve parkeerwachters kan iedereen bij Handhaving weg? Overigens: ik doe helemaal niks aan de plaatsing. Gelooft u trouwens toch niet, dus eigenlijk een overbodige opmerking…

        /  
     11. Robert van Waning

      JB, hoe verklaart u dan dat uw reactie van 10:52 bóven PC’s reactie van 9:08 ipv ónder mijn reactie van 9:28?

      De enige keren dat ik handhavers aan het werk zie, is inderdaad als zij bezig zijn met het bekeuren van auto’s waarvoor te weinig parkeergeld is betaald. Ik zie ze nooit optreden tegen straatvervuiling, alcoholgebruik en nachtelijk geschreeuw op straat, snelheidsovertredingen, door rood licht rijden en scooters in voetgangersgebieden. De politie doet dat ook niet, met als merkbaar gevolg overlast, vervuiling en gevaar.

        /  
     12. Johan Bos

      Ik zou de gemeenteraad voorstellen te stoppen met geld naar Handhaving te sturen, want op die afdeling wordt helemaal niks gedaan. Wat u natuurlijk met feiten kunt bewijzen. Ik ben blij dat u de scooters weer aanvoert. Ik miste ze al in een paar reacties…

        /  
     13. Robert van Waning

      JB, rust er een taboe op scooters? Zijn zij heilige koeien? Mag het niet-handhaven van een uitdrukkelijk scooterverbod niet aan de kaak worden gesteld, net zolang als nodig is om deze misstand uit de wereld te helpen?

        /  
     14. Johan Bos

      Nee hoor. En u voert ze te pas en te onpas ten tonele. Als er totaal niet wordt gehandhaafd in deze stad, zoals u keer op keer beweert, kan natuurlijk het Stadshart daarop geen uitzondering vormen. Het is door u (met feiten aangetoond, neem ik aan) beleid, zal ik maar zeggen.

        /  
     15. Robert van Waning

      Lees nog eens wat u zelf onder uw artikel over Bankrashof opmerkte over de belabberde handhaving in Amstelveen. U gaf daarvan een paar voorbeelden en dat deed ik hierboven ook. Dan kunnen de scooters niet onvermeld blijven. Ik hoef geen rekening te houden met uw allergie daarvoor.
      U ‘beantwoordt’ PC trouwens en niet mij.

        /  
    2. Rotary-vriendje

     Een golfbaan aanleggen is het schaden van de natuur. En ik gun iedereen zijn recreatie. We offeren ook natuur op om bijv. te kunnen wonen. Maar een golfbaan is geen natuur. Evenzo als dat je op de skipiste niet in de natuur bent. Iets waar ik trouwens heel lang mede schuldig ben geweest. Maar het was wel leuk :-)

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     Een golfbaan is niet schadelijker dan een sportveld, speelweide, festivalterrein of pretpark. Op de golfbaan wemelt het van de vogels, konijnen en hazen die weten dat zij daar veilig zijn. Een golfbaan maakt geen herrie itt die andere terreinen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      @Robert
      Geniet lekker van je spelletje golf. (zonder ironie) Het is geen misdaad. Het is alleen geen natuur.
      En inderdaad; vogels enz. kunnen er goed terecht.

      Alleen wat ik minder vind is die horeca en parkeerterreinen met allerhande penoze-bakken. Allemaal ‘nette’ mensen, maar het geeft zo’n nouveau riche-sfeer. Brrr.

        /  
     2. Ceaucescue

      Naast het beoefenen van deze wandelsport schijnt de hr. RvW ook nog te verkeren met de vele nouveau riche en het college die bijeenkomen in de Brasserie. Wat betreft de fauna. De hr.RvW schijnt niet te weten dat dit een voormalig vogelweidegebeid was, waar geen konijn te zien was, hazen hun legers konden hebben, kieviten, tureluurs (beschermde vogels) nestelden. Die vogels die er nu zijn, kun je overal vinden en konijnen worden nu afgeschoten of vergiftigd omdat ze de baan verpesten. Maar ja, wat weet de hr. RvW van vogels. Het zij hem niet aangerekend.

        /  
     3. Robert van Waning

      Vanmiddag lekker gegolfd temidden van veel weide- en watervogels. Op 50 meter afstand jaagde een torenvalk al ‘biddend’ op veldmuizen. Voor een maandelijkse contributie van 30 euro hoef je geen nouveau of ancien riche te zijn. Ik zie daar allemaal heel gewone mensen, maar tegen jullie vooroordelen zijn feiten niet opgewassen. Golf is geen remedie tegen de patserbakken die je ook overal in Amstelveen ziet. Rekenen jullie mijn Micra daar ook toe?

        /  
     4. PeterPC

      Tja, Robert die Ceaucescue ziet scheel van afgunst. Niet teveel aandacht aan schenken.

        /  
     5. Gerrit

      Ik zie de laatste tijd ook de Aziatische geelgebekte breedbeksalamander achter de ballen aanrennen. Zo schattig.

        /  
     6. Ceaucescue

      @gerrit Achter de golfballen of achter iemand anders ballen?

        /  
   2. Robert van Waning

    Frank, je zit weer lekker op mij te vitten, maar ik ben niet het onderwerp van het artikel. Bovendien had ik het over nachtrust als natuurlijk gedrag en jij begint over natuurbeleving. Dat is weer heel iets anders. Hoe off-topic kan (en mag) je zijn?

    Op de golfbaan Amsteldijk word je trouwens gek van alle vogels. Qua natuur is dat gebied er op vooruitgegaan, ala ik het vergelijk met die verwaarloosde drassige weilanden eromheen.

    @PC, idem dito. Je hebt kennelijk nooit van de NS wandelingen gehoord. Maakt niet uit. Blijf maar lekker vitten, samen met je maatje.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  “Verwaarloosde drassige weiden” Sorry hoor, maar het grootste gedeelte van die polders was en is nog steeds een vogelweidegebied. Je kunt wel merken dat je er geen bal vanaf weet. Is niet erg als je enkel plastic reigers en eenden bent gewend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   ““Verwaarloosde drassige weiden””

   Waar is dat gezegd en door wie?

     /   Beantwoorden  / 
 4. frank bikker

  Gelukkig heeft het pragmatisme van vele kroegeigenaren (= echte ondernemers) gewonnen van de Nijenrodeballetjes van D66 en consorten die het meestal uit de boeken hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 5. PeterPC

  “JB, hoe verklaart u dan dat uw reactie van 10:52 bóven PC’s reactie van 9:08 ipv ónder mijn reactie van 9:28?”

  Robert van Waning, heeft gelijk JB. Jij hebt een reactie van mij verwijderd (waarom weet ik niet). Er blijft dan in dit domme systeem een soort place holder over, waarin dan een nieuwe reactie terecht komt.

  Dan komen dus andere reacties op verkeerde plaatsen te staan. en wordt het een zooitje.

  Enige remedie die ik kan bedenken is om iets niet helemaal te verwijderen maar alleen de tekst door iets als “reactie verwijderd” te wijzigen.

  Misschien eens praten met blog.nl hoe dit in goede banen te leiden lijkt mij wel nuttig

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Reacties mogen niet stiekem en zonder opgave van deugdelijke reden worden verwijderd. Dit is een openbaar forum voor publiek debat over lokale kwesties die betrokken burgers bezighouden.

   Deze zelfgekozen democratische functie stelt voorwaarden aan de moderatie. Het ‘anndere medium’ wilde die democratische spelregels niet respecteren, waarmee het zichzelf diskwalificeerde als forum voor openbaar politiek debat.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Ik doe het verkeerd. Wanneer klaagt u mij nu eens aan bij de rechter. U weet qua wetgeving precies hoe het moet, dus dat lijkt me een makkie voor u.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     JB,PC,Ceau en ik moeten oppassen hoor! Want RvW heeft nog een blogje waar hij alle uitingen van ons die hem niet welgevallig zijn op plempt, waardoor hij de GROTE MARTELAAR VAN HET VRIJE WOORD EN DEMOCRATIE kan spelen.Het is ook nog zeer actueel en uiteraard in zijn voordeel gecensureerd.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     Frank, je maakt het weer heel spannend. Verdachtmaken is jouw hobby.

     Donqui.nl is een voor iedereen toegankelijk archief van mijn bijdragen aan openbare discussies. Eigenaren van weblogs en discussieplatforms hebben namelijk de neiging om onwelgevallige reacties te verwijderen. Al mijn bijdragen aan het voormalige Volkskrant Weblog zijn daar ook te vinden. Daarvoor hoeven jij en PC dus geen ingewikkelde ‘research’ op het internet te doen.

     Interessante en relevante opmerkingen van andere reageerders staan er voornamelijk bij om mijn reacties daarop begrijpelijk te maken. That’s all, folks.
     PS. Jij hoeft je trouwens geen zorgen te maken, want geslijm wordt nooit verwijderd.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Geheelonthouder

      “PS. Jij hoeft je trouwens geen zorgen te maken, want geslijm wordt nooit verwijderd.”

      Ja Frank neem dat maar eens ter harte.

      Aan de andere kant heeft Frank wel gelijk, want je hebt ooit gedreigd om aalles op te tekenen om Frank voor de rechter te slepen. Gelukkig kwam ik daar niet in voor.

        /  
   2. Robert van Waning

    JB, het stiekem verwijderen van reacties is juridisch wellicht toegestaan, maar is in democratisch opzicht onwenselijk als in die reacties geen regels van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden werden geschonden.

    Een open, eerlijk en vrij publiek debat is een belangrijke democratische waarde.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ceaucescue

     RvW Maak een mooi lied. Grote verwijderaar op de melodie “Grote Leugenaar”.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Zijn die 2 titels in dit geval niet uitwisselbaar?

        /  
   3. Johan Bos

    Zelfgekozen democratische functie? Waar staat dat? Dit is een van de circa 80 blogs van Ben Blog, particulier ondernemer. Een volstrekt particulier bedrijf dus.

      /   Beantwoorden  / 
   4. Robert van Waning

    Geen democratische functie en dus ook geen journalistieke? Is Amstelveen.blog dus gewoon pure commercie, een advertentieblad met een reactierubriek als extra lokkertje? Reageerders zouden dus eigenlijk betaald moeten worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Nee, maar – heb ik al eerder gezegd – de redactie maakt, zoals bij elke krant, wel uit welk ingezonden stuk (en wat daarvan) er wel en niet in komt. Particuliere media zijn niet het eigendom van iedereen. En niet verplicht ieders reactie in extenso op te nemen. U meent nog steeds een zogenaamd wettelijke grond te hebben om media een verplichting op te leggen. Het staat u vrij met die onzin naar de rechter te stappen….

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      JB, wat redacties doen, kan juridisch geoorloofd zijn maar toch in moreel, ethisch of democratisch opzicht onwenselijk of zelfs verwerpelijk. Dat laatste is het geval bij het zonder geldige reden verwijderen van bijdragen aan een publieke discussie over een politiek onderwerp.

      Geldige redenen zijn: Off-topic en schending van wet, fatsoen of gebruiksvoorwaarden.

      Voor ingezonden stukken in een papieren krant gelden andere regels, ten eerste omdat die tot het journalistieke product van de krant worden gerekend en ten tweede omdat de ruimte beperkt is.

        /  
     2. Johan Bos

      REAGEER DAN EINDELIJK MIET MEER OP DEZE VERWERPELIJKE SITE. Dit is in principe ook een journalistiek product, maar behalve papieren zijn er tegenwoordig ook digitale media, zoals u weet. Ik ga door met redigeren van reacties.

        /  
     3. Robert van Waning

      U doet wat u niet laten kunt. Ik ook.

      In mijn geval is dat het deelnemen aan publieke discussies over politieke en maatschappelijke kwesties in media die daarvoor een voor iedereen toegankelijk openbaar platform hebben ingesteld.

        /  
     4. Johan Bos

      ‘U doet wat u niet laten kunt.’ Exact.

        /  
     5. Robert van Waning

      Dat zijn de regels van wet, fatsoen en gebruiksvoorwaarden. Ogv die laatste mogen wel off-topic en discussiebedervende reacties worden verwijderd. Dat mag echter niet louter omdat de redacteur het niet met de inhoud eens is. Dat is namelijk in strijd met de geest van democratie en Grondwet. In de Gebruiksvoorwaarden staat dan ook niet dat reacties willekeurig worden verwijderd.

        /  
     6. Johan Bos

      Ik ben in uw ogen een wetsovertreder. Daar zijn toch rechters voor? U weet exact wat ik mag en niet mag. See you in court

        /  
     7. Robert van Waning

      JB, u praat mij dingen aan die ik niet heb geschreven.

      Als u stiekem en zonder geldige reden reacties verwijdert, handelt u niet alleen in strijd met fatsoen en uw eigen gebruiksvoorwaarden maar ook in strijd met de democratie en de geest van de grondwet. Dat kan ik wel aan de kaak stellen maar een gang naar de rechter is even zinloos als onbetaalbaar.

        /  
     8. Johan Bos

      U praat mij aan dat ik de wet overtreed. Dat mag blijkbaar wel krachtens de grondwet. Ik doe niks stiekem maar verwijder dingen uit de openbaarheid! Ja en ik blijf in uw ogen onfatsoenlijk. Het zij zo. Die gebruiksvoorwaarden interpreteert u anders dan ik, maar daar hadden we het al eens over. Zullen we nu stoppen met het telkens opnieuw oude koeien uit de sloot halen?

        /  
     9. Robert van Waning

      JB, waar en wanneer heb ik geschreven dat u de wet overtreedt? Wat u wenst te kunnen doen, is juridisch geoorloofd. Dát heb ik geschreven. U handelt dan echter niet in de geest van onze democratie en Grondwet die vrijheid van meningsuiting garandeert.

      Waar staat in uw gebruiksvoorwaarden dat u reacties willekeurig (en dus zonder geldige reden) mag verwijderen? Geef nu eindelijk eens gewoon antwoord op die vraag. Dan zijn we klaar.

        /  
     10. Johan Bos

      U hebt geschreven dat verwijdering van teksten in strijd is met de grondwet. Of heb ik ook dat weer verkeerd begrepen? Is het niet verstandiger dat u zich terugtrekt van deze verderfelijke site? Wat de gebruiksvoorwaarden betreft: U beroept zich op wat er niet staat. Dat is origineel, maar een zelfbenoemde wetsgeleerde onwaardig.

        /  
     11. Robert van Waning

      Willekeurige beperking van iemands uitingsvrijhei is in strijd met het grondbeginsel van onze democratie. Basta. (Let op dat woord ‘willekeurige’.)

        /  
     12. Robert van Waning

      “Zo moeten de regels van de websites duidelijk zijn voor gebruikers en als iets verwijderd wordt, dan moet duidelijk zijn waarom. Dat is volgens de Europese Commissie belangrijk om de vrijheid van meningsuiting te beschermen.”
      Bron: ‘Haattekst van internet halen, kan helpen’, Trouw, 04-06-2016.

        /  
     13. Johan Bos

      En?

        /  
     14. Robert van Waning

      “Zo moeten de regels van de websites duidelijk zijn voor gebruikers en als iets verwijderd wordt, dan moet duidelijk zijn waarom.”

      Als u het daarmee eens bent, dan is er geen probleem (meer). Duidelijke regels en geen willekeur, daar gaat het om.

        /  
    2. Robert van Waning

     JB, publiek debat, journalistiek en democratie zijn zozeer aan elkaar verbonden dat zij niet zonder elkaar kunnen bestaan. Media die het burgerrecht van vrije meningsuiting niet respecteren, zijn antidemocratisch. U beslist of uw weblog een journalistiek medium is of niet.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Wij worden het niet eens. Vrijheid van meningsuiting wil zeggen dat iedereen mag zeggen en schrijven wat hij wil, maar niet dat elk medium verplicht is dat door te geven. Ik heb dat al vaker gezegd, maar u blijft bij redelijk idiote standpunt.

        /  
     2. Robert van Waning

      U denkt dat u zich niet aan regels hoeft te houden en ik vind van wel.

        /  
     3. Johan Bos

      Wat zijn de regels voor particuliere (media) ondernemingen dan? Dat zij verplicht zijn elk geluid van iedere idioot door te geven? Hou nou toch op. of klaag aan bij de rechter. Dat wordt lachen. Advies: U kunt ieder mediabedrijf aanklagen, dus hebt voorlopig wat te doen.

        /  
     4. Gerrit

      En welke regels zijn dat dan?

        /  
     5. Gerrit

      JB jouw reactie

      16 juni 2016 at 10:30

      boven die van mij

      16 juni 2016 at 10:22

      Doe dat eens even uitleggen, op deze manier ga jij er met mijn vraag vandoor. En dat is niet zo netjes, zacht uitgedrukt.

        /  
     6. Robert van Waning

      Gerrit is niet van FaassenPC te onderscheiden in taalgebruik, werkwijze en (gebrek aan) meningen.

      Het gebruik van meer dan één schuilnaam is onsportief en onwenselijk.

        /  
     7. PeterPC

      Waarom haal je mij er nu weer bij?

      Stoppen hoor met die complot theorieën. Ik zeg toch ook niet dat jij af en toe als Frank, frank, Reaguurder, Rotary etc. reageert.

        /  
     8. Robert van Waning

      GerritPC, je verraadt jezelf altijd door jouw taalgebruik, met typerende PC-uitdrukkingen als ‘proest’ en ‘doe dat eens even uitleggen’. De chaotische plaatsing van de reacties is ook een typische PC-ergernis.

      Na DAH Vinnik en MAR Ginaal meldt vandaag D Arm zich voor het eerst op dit forum. ‘Onze held heeft weer een nieuwe vermomming,’ denk ik dan.

        /  
     9. PeterPC

      Het lijkt mij beter dat je niets meer probeert te denken. Het gaat nu heel eng worden.

        /  
     10. Robert van Waning

      Schuilnamen in publieke discussies over politieke kwesties zijn eng omdat je niet weet wie zich daarachter verstoppen en welke belangen zij behartigen. Het wordt helemaal eng als deelnemers telkens verschillende schuilnamen mogen gebruiken.

        /  
 6. PeterPC

  Nee, ik vroeg mij af waarom die reactie verwijderd was en dan hou ik ermee op.

  Daarnaast gaf ik nog een aanwijzing over de reden dat reacties op de verkeerde plaats terecht kunnen komen.
  En dan hou ik ermee op.

  Trouwens ik heb sterk het idee, dat je hier via je mobiel reageert. En dan kan ik mij voorstellen, dat het allemaal heel smalletjes gaat worden bij het inspringen op dat 2.5 inch schermpje. Ga dan anders een van je zeven computers gebruiken, dat werkt een stuk prettiger.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  PC, inderdaad, vooral op de kleine schermen van smartphones en tablets zijn de discussies onoverzichtelijk door het vele inspringen. Het zou beter zijn als men (sub) discussies op één niveau voerde door op de juiste ‘Beantwoorden’ te drukken. JB noemt dit fout, maar het is heus beter. (DTP was jarenlang mijn broodwinning.)

  Ik reageer afwisselend op mijn smartphone, op een kleine of op een grotere tablet. Zodoende hoef ik daarvoor niet thuis te blijven.

  (Thuis heb ik twee pc’s waarvan de oudste alleen voor backup wordt gebruikt. Mijn echtgenote heeft een laptop om (soms) thuis of elders te kunnen werken. Dat maakt totaal drie pc’s. Je overdrijft dus weer schromelijk.)

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Ik overdrijf altijd om de belachelijkheid van jouw reacties aan te tonen.

   “DTP was jarenlang mijn broodwinning.” is ook nogal overdreven voor iemand die een netwerkje bij een advocaten kantoor beheerde.
   En ooit probeerde software te verkopen.

   Is helemaal niet erg hoor. Iedereen overdrijft hier, jij, ik, JB en Frank in ernstige mate.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Jouw obsessieve research naar mijn achtergronden, bezigheden en meningsuitingen heeft slechts gebrekkige resultaten opgeleverd. ‘Broodwinning’ betekent dat ik er (goed) van kon leven. De advocatenkantoren waren tevreden met mijn applicaties en betaalden daar grif voor. Er is geen enkele reden om daar zo smalend over te doen. Je zou jaloers zijn geweest op de A4-monitor waarop ik als zzp-er mbv Ventura mijn dtp deed o.a. tbv Canon, Mees&Pierson en een paar kleine drukkerijen. Leuk werk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

     Ik heb mijn hele leven in de SW gewerkt. Ook erg leuk werk.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rotary-vriendje

      Alleen als je in een kroeg hebt gewerkt is het on-topic wat je meldt.

        /  
     2. Frank

      Er zijn zeker overeenkomsten, ouwe kroegtijger!

        /  
     3. Robert van Waning

      Rotary, je hebt gelijk. Het is echter typisch een geval van uitlokking: PC schrijft off-topic onzinnige dingen over mij, zodat ik mij wel gedwongen roep om dat te weerleggen. Vervolgens krijg ik het verwijt dat ik over mijzelf schrijf. Alle reacties van 15 juni 2016 at 10:55 en daarna kunnen wmb worden verwijderd.

        /  
     4. Robert van Waning

      Correctie: ‘.. zodat ik mij wel gedwongen *voel* om dat te weerleggen.’

        /  
    2. PeterPC

     ‘Broodwinning’, daar had ik het helemaal niet over.

     A4 monitor? In mijn tijd hadden we op mijn werk 70 inch schermen.

     En in jouw tijd bestond het fenomeen ZZP helemaal niet, volgens mij heette dat gewoon freelance.

     En dat 7 pc’s was inderdaad een tikje overdreven. Het waren er 5 zoals je ooit hier op dit blog vermeldde.

     Voor de rest, een prettige dag met eventueel wat nieuwe haringen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      PC, je noemde ‘broodwinning’ nogal overdreven, terwijl ik er toch echt een goed belegde boterham mee verdiende. Die peperdure A4-monitor had ik 30 jaar geleden wel zelf betaald terwijl met de spullen vzn je baas pronkte. Sinds 1983 was ik na aankoop van een IBM pc (fl 18.500,- ex btw) een zelfstandige zonder personeel, afgekort zzp. Ik vergat overigens nog een mooie Samsung netbook met SSD. Die ligt echter vrijwel ongebruikt in een la. Wat is eigenlijk jouw probleem daarmee?

        /  
    3. Drs. W.

     Ventura en dtp? Hetzelfde als om met een oude Micra formule 1 te willen racen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert van Waning

      Destijds had het dtp-programma Ventura nog niet veel concurrentie, althans niet wat mij betrof. Ik kon er de dingen mee doen waarvoor mijn klanten geld over hadden.

      Waarom zanikken jullie daar zo over door? Willen jullie mij nu vertellen hoe ik dertig haar geleden mijn geld had moeten verdienen? PC en Frank hebben mij een tijd lang vervolgd om dingen die ik tien jaar geleden elders had geschreven (en waarvooor ik mij ook nog steeds niet schaam). Vermoeiend hoor.

        /  
   2. frank bikker

    Zeg PC, wil je mij er buiten laten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Dat was niet de bedoeling Frank. Ik heb het vermoeden dat een hacker mijn nickname gekaapt had.

       /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   “PC, inderdaad, vooral op de kleine schermen van smartphones en tablets zijn de discussies onoverzichtelijk door het vele inspringen. Het zou beter zijn als men (sub) discussies op één niveau voerde door op de juiste ‘Beantwoorden’ te drukken.”

   Niet met je eens, dit hele blog systeem is niet voor mobieltjes opgezet, er is i.t.t. bijv. Facebook etc. ook geen app voor zover ik weet.

   Dus net als ik doen, ‘s morgens voor het naar het werk gaan en ‘s middags na het werk even reageren op de PC met een groot scherm. En daarna een goed boek lezen.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Reaguurder

  De bejaardenclub is weer gezellig bezig hier :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Wat zeg je ? Iets harder, ik kan je niet verstaan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Zijn je batterijtjes op soms? Ik heb nog wel een paar reserve.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.