Groengebied mogelijk weg uit Wester-Amstel

Peter Bot

De kans bestaat dat Groengebied Amstelland het kantoor op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord opheft en uitwijkt naar een goedkopere locatie. Dat deelde wethouder Peter Bot donderdag mee aan de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). De verhuizing is een van de mogelijkheden om kosten te besparen. De organisatie – waarin de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel, Diemen en Amsterdam participeren – kampt met een structureel beheertekort van acht ton. Dat bleek uit de jaarrekening 2016.

Om een deel van het tekort op te vangen wordt aan de gemeenteraad voorgesteld de Amstelveense jaarlijkse bijdrage met € 62.800 te verhogen tot volgend jaar € 500.203 (inclusief 0,65% inflatiecorrectie). Intussen wordt ook aan meer eigen inkomsten, onder meer via grote evenementen in het 4000 hectare grote gebied, te realiseren. Wat de gemeenten bijdragen is gebaseerd op inwonertal, maar D66 pleitte er – vermoedelijk tevergeefs – voor het grondoppervlak van de gemeenten in het gebied daarvoor aan te wenden.

Volgens Bot levert de organisatie van één groot evenement meer op dan vier kleinere. Maar raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks begreep die redenering niet goed. “Wii zitten nu al aan het maximum toegestane aantal evenementen, hoe kunnen er dan volgens de begroting extra inkomsten uit komen”, vroeg zij zich af.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:GroenLinks: Meer geld naar verlies Groengebied
Lees ook:Minder inwoners, ondanks meer huizen
Lees ook:Meer ruimte voor landbouw in polderrecreatie
Lees ook:Coördinator events uit gemeentelijk apparaat
Lees ook:B&W: evenementen in bos zetten stad op de kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.