Aandacht voor natuur en milieu op provinciegrond

De provincie Noord-Holland geeft bij de verpachting van haar eigen gronden voorkeur aan boeren die aantoonbaar bijdragen aan waterkwaliteit, duurzame landbouw en biodiversiteit. Om weidevogels de ruimte te geven mag bijvoorbeeld pas na 15 juni gemaaid worden en voor de insecten moeten bloemrijke kruiden gezaaid worden rondom de akkers.

De provincie heeft in Noord-Holland ongeveer 1700 ha agrarische grond in eigendom. Deze grond is nodig voor het verbreden van wegen, natuurontwikkeling of de verbetering van de landbouwstructuur. Totdat de gronden daarvoor gebruikt kunnen worden, wordt de grond tijdelijk verpacht aan agrarische bedrijven.

De provincie stelt daarbij voorwaarden die duurzaamheid, biodiversiteit, waterkwaliteit en natuurwaarden bevorderen. Agrarisch ondernemers die in 2018 grond willen pachten van de provincie kunnen dat tot uiterlijk 30 juni laten weten op de website www.noord-holland.nl/verpachtingen.

 

 

 

Lees ook:Provincie zoekt ‘Bedrijvig Groen’
Lees ook:Provincie investeert € 194 miljoen in natuur
Lees ook:Provincie wil uitkoop eigenaar golfcentrum in polder
Lees ook:Informatie over onderhoud Legmeerdijk
Lees ook:Meer ruimte voor landbouw in polderrecreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.