Audiotour rond Wester-Amstel

Download de audiotour via www.westeramstel.com

Onder het motto “Struin door vier eeuwen Amsterdam’s buitenleven” lanceert de buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 44, ter gelegenheid van de 11ste Amstellanddag op 11 juni, een zogenaamde Audiotour. Die leidt door het park en de tuinen van Wester-Amstel. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren op een wandeling langs de mooiste plekjes en uitzichten van de oudste buitenplaats van het Amstelland.

Onderweg verhaalt de rentmeester, nazaat van de laatste bewoners, over de vele gebeurtenissen die zich hier sinds 1662 hebben afgespeeld. Kleurrijke bewoners, merkwaardige voorvallen en historische doorkijkjes, komen allemaal aan bod. Nu al kunnen bezoekers genieten van een 17e eeuwse buitenplaats met prachtige tuinen, een monumentaal park en vele culturele evenementen. Met de authentieke en onderhoudende verhalen van de audiotour wordt een bezoek nóg leuker. De audiotour duurt ongeveer een uur. Hij is te downloaden via de website www.westeramstel.com. De audiotour is beschikbaar in zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie en werkt op Android, IOS en Windowsmobile.

Historisch

Wester-Amstel is een historische buitenplaats, gesticht door Nicolaas Pancras, burgemeester van Amsterdam. Het was toen én

Wester-Amstel is een prachtige bestemming voor een fietstocht

vandaag de perfecte manier om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het huis, de poort, de theekoepel én het park zijn  rijksmonument. Het park is het oudste groene monument van de gemeente Amstelveen. Ooit sierden meer dan 50 buitenplaatsen de Amstel. Nu zijn er nog drie.

Wester-Amstel is de oudste daarvan en springlevend. Het is nog steeds familiebezit, Groengebied Amstelland pacht het sedert 1989. Het park is geopend voor bezoekers op werkdagen van 9:00 tot 16:30 en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:30. In het park zijn diverse banken en picknickgelegenheden. Ook vinden er regelmatig exposities, lezingen en concerten plaats. Voor meer informatie over de audiotour en evenementen, kijk op www.westeramstel.com.

Stichting

De familiestichting ‘ J. Ph.J.F. Lissone’ is eigenaresse van Wester-Amstel. Lissone kocht Wester-Amstel in 1900 met het fortuin dat hij verdiende met het eerste Nederlandse reisburo. Groengebied Amstelland is verantwoordelijk voor de recreatieve gebieden in het groene Amstelland. De Stichting Vrienden van Wester-Amstel (ANBI) zorgt voor het luisterrijke gebruik van de buitenplaats door het organiseren van exposities, lezingen en concerten. De stichting Arcadisch Wester-Amstel (ANBl) helpt de publieksbeleving van Wester-Amstel verder te vergroten door het werven van vrijwilligers en fondsen, het genereren van publiciteit, en het leveren van expertise. Ruim 60 vrijwilligers zetten zich in voor het onderhoud van park en tuinen, publiciteit en overige activiteiten.

 

Lees ook:Open huis op Wester-Amstel
Lees ook:Weer plantenbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Plantenruilbeurs op Wester-Amstel
Lees ook:Lezing over (ooit Amstelveens) Tassenmuseum
Lees ook:Lezing op Wester-Amstel over Beth Haim

3 reacties op “Audiotour rond Wester-Amstel

  1. Levie Liefhebber

   Geinig !

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Inderdaad, erg leuk. Ook origineel , die duikende dame en dat zwanenbankje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.