Pinksteren in het Bos

Tijdens de pinksterdagen is er in het Amsterdamse Bos van alles te beleven. De Boswinkel is beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Op de bovenverdieping kun men de tentoonstelling ‘Nederland, Waterland’ bezoeken. De toegang is gratis. Men kan kunt ook een speurtocht doen. Beneden in de Boswinkel hangen vogelpoepfoto’s.

Op zondag 15 mei staat om 14.00 uur een wandeling met de boswachter op het programma. Het thema is Oernatuur in de Polder. Natuur is overal, in de meest onmogelijke vormen te aanschouwen. Onderweg vertelt de boswachter allerlei wetenswaardigheden. Start van de wandeling is op de Parkeerplaats van het

Schinkelbos in het Zuiden van het Bos. Kosten zijn € 4,60 per persoon, graag gepast en contant betalen. Aanmelden boswinkel: 020-5456100.

Op maandag 16 mei om 12.00, 13.30 of 15.00 uur kan men mee het Bos in met het kruidenvrouwtje. Onder haar leiding maken de deelnemers een pesto van zevenblad en kruidenboter van hondsdraf en look. Lekker met een glaasje kruidenthee. O.l.v. Natuur is een Feest.

De smultocht van een uur is voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders / begeleiders. Kosten € 5 per kind en € 2,50 voor volwassenen. Start en aanmelden Boswinkel: 020-5456100.

Op beide pinksterdagen kan men ook met kinderen van 3 tot 6 jaar het Boskabouterpad lopen en met oudere kinderen de lentespeurtocht doen. Start bij De Boswinkel en op eigen initiatief. Zie: www.amsterdamsebos.nl. De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur.

 

Lees ook:Pinksteren in het Bos
Lees ook:Pinksteren in het Bos
Lees ook:Paaswandeling en hut bouwen in Bos
Lees ook:Hutten bouwen en wandelen in het Bos
Lees ook:Pasen in Amsterdamse Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.