Duizend bomen en struiken geplant op boomplantdag

Achtenzestig leerlingen van de International School of Amsterdam deden woensdagmorgen (16 maart) mee aan de Nationale Boomfeestdag. Zij plantten 1000 boompjes en struiken langs de Schweitzerlaan in Westwijk. Wethouder Joss Tabak gaf het startsein. Medewerkers van de gemeente Amstelveen hielpen. Het assortiment bestaat uit onder meer berk, els, sleedoorn en liguster. Doel van de Boomfeestdag is kinderen in aanraking met natuur te laten komen en natuurschoon te leren waarderen. Door de jaren heen zijn er op deze dag ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant door de Nederlandse schooljeugd. De Nationale Boomfeestdag wordt al sinds 1957 gehouden.

Lees ook:Kinderen planten 1300 bomen
Lees ook:Kinderen planten 1000 bomen
Lees ook:Boomplantdag start in Nes a.d. Amstel
Lees ook:‘Bomen en water’ thema boomfeestdag
Lees ook:Kinderen planten duizenden bomen tegen fijnstif Beneluxbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.