Meeting over jonge demente mensen

De projectgroep ‘jonge mensen met dementie’ organiseert op 19 september (19.30 uur) in ontmoetingscentrum ‘De Meent’ een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie. Het thema van de bijeenkomst is: juridische aspecten bij jong dementie. Gastspreker: notaris Kienhuis van notariskantoor Demenint Kienhuis.

Vaker en eerder dan bij oudere mensen met dementie is het bij jongere mensen na de diagnose van belang dat de familie zich buigt over de juridische en fiscale gevolgen van de ziekte. Wanneer de naaste met dementie niet goed meer in staat is om zijn / haar belangen te behartigen zal de familie de zorg en het financiële beheer moeten overnemen. Die kan worden geconfronteerd met vragen als: Wat gebeurt er als mij iets overkomt? Kan ik mijn huis later verkopen? Moet de langstlevende alles erven? Is mijn partner met dementie verzekerd als hij een ongeluk krijgt?

Ook kan het voorkomen dat iemand met dementie anders omgaat met geld. Bijvoorbeeld door grote bedragen weg te geven aan vreemden of (veel) impulsaankopen te doen. Om het vermogen te beschermen is het dan nodig (een deel van) het vermogen van de partner/naaste met dementie onder bewind te stellen.

Notaris Kienhuis zal op de bijeenkomst uitleg geven over alle juridische zaken waar men mee te maken kan krijgen.

Aanmelden bij Jeantien Brugma: [email protected] Via datzelfde mailadres kan men ook informatie opvragen.

 

Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie
Lees ook:Meeting zorg-professionals jonge dementerenden
Lees ook:Meeting over jonge dementen nu in Meent
Lees ook:Bijeenkomst over jonge dementen
Lees ook:Zestig mensen bij meeting Dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.