Spotje KNFG-speurneuzen tegen darmkanker

KNGF Geleidehonden, gevestigd aan de Amsteldijk-Noord, lanceert vandaag een tv-commercial over honden die worden opgeleid om darmkanker op te speuren.

Deze medische detectiehonden kunnen in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. “Want we zijn er niet alleen voor mensen die niet kunnen zien, maar ook voor mensen aan wie nog niets te zien is”, zegt de organisatie.

Die is vooral bekend van de blindengeleidehonden voor visueel beperkte mensen. Maar de laatste jaren bleek in diverse campagnes dat de stichting ook honden opleidt voor mensen met een andere beperking of stoornis, zoals de buddyhond voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis. In de nieuwste commercial staat een heel ander type hond in de schijnwerpers: de medische detectiehond.

Deze viervoeters doen hun knappe speurwerk niet in dienst van een baas met een beperking, maar zij worden opgeleid om mee te werken aan een onderzoek waarin zij darmkanker ontdekken in ontlastingsmonsters. KNGF Geleidehonden en samenwerkingspartner VUmc hopen met het onderzoek aan te tonen dat de speciaal opgeleide honden een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnose van darmkanker.

KNGF Geleidehonden biedt de commercial aan bij de tv-zenders, zodat zij deze kunnen inzetten op de plekken in de reclameblokken die niet zijn verkocht. Reclamebureau Selmore tekende wederom voor het creatieve concept. Het bureau maakte onder meer de commercial ‘Buddyhond’, die in 2015 een Gouden Loeki won. De regisseur is Krijn van Noordwijk.

Bekijk de commercial over het onderzoek met de medische detectiehonden op www.geleidehond.nl/kngfmedischedetectiehond

 

Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor KNGF Geleidehonden
Lees ook:100ste KNGF-pup in Amstelveens gezin
Lees ook:B&W nu aan ‘t vergaderen op KNFG
Lees ook:Depot voor doppenactie KNFG Geleidehonden
Lees ook:Nieuwe directeur KNGF Geleidehonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.