Info over darmkanker

Maarten Tushuizen

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland houdt woensdag 18 mei (19.30 uur) een voorlichtingsavond in samenwerking met de Maag- darm en leverartsen Maarten Tushuizen en Leslie Noach van het ziekenhuis.

Maag- darm- en leverziekten staan vooral in de belangstelling sinds in 2014 het landelijk onderzoek ter opsporing van darmkanker is gestart.

Specialisten in dit vakgebied houden zich naast darmkanker ook bezig met de preventie van andere ziekten zoals slokdarmkanker en met de diagnostiek en behandeling van veel voorkomende aandoeningen zoals maagziekten, prikkelbaar darmsyndroom, chronische ontstekingsziekten van de darm, glutenallergie en ziekten van de lever, gal en alvleesklier.

Tushuizen en Noach zullen ingaan op het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en uitleg geven over onderzoeken die worden verricht om een aantal veel voorkomende ziekten en klachten op hun vakgebied te behandelen.

Inloop is om 19.00 uur met koffie. Locatie: Ziekenhuis Amstelland, Ontmoetingsruimtes.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland.

 

 

 

Lees ook:Ziekenhuis klaar voor bevolkingsonderzoek darmnkanker
Lees ook:Informatie over Prikkelbare Darm
Lees ook:Voorlichtingsweek Zorg & Welzijn in ziekenhuis
Lees ook:Voorlichting Prikkelbare Darm en lastige maag
Lees ook:Bijeenkomst over artrose

Eén reactie op “Info over darmkanker

  1. Dries

    Ook aan zo’n onderzoek mee gedaan (prima actie hoor). Krijg je een enveloppe in huis met een soort plastic naald die je in de ontlasting dient te prikken. Diezelfde ontlasting moet je wel opvangen, want mag niet in het toiletwater. Bij een diepspoeler moet je dus met een plastic bakje onder je rectum e.e.a. voor elkaar zien te krijgen. Is daar wel eens over nagedacht?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.