Informatie over Prikkelbare Darm

Maarten Tushuizen

Ziekenhuis Amstelland houdt samen met de PDS Belangenvereniging op donderdag 12 november voorlichtingsavond over het Prikkelbare Darm Syndroom. Diarree, obstipatie, winderigheid en een ‘borrelende buik’. Bijna 1 op de 10 Nederlanders heeft last van het Prikkelbare Darm Syndroom. Het zijn vaak maag- en darmklachten waarvoor de dokter geen oorzaak kan vinden. Afgezien van de lichamelijke ongemakken kan PDS het leven heel erg negatief beheersen.

Tijdens de informatieavond vertelt MDL-arts Maarten Tushuizen een verhaal over de aandoening Prikkelbare Darm Syndroom en de behandelmethoden. Diëtisten Annet de Vries en Inge Magnin vertellen hoe voeding een bijdrage kan leveren aan het beheersen van PDS. Daarnaast zal Ron Hersbach de lezingen inleiden en uitleggen waar de PDS Belangenvereniging voor staat. Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor vragen. Ook is er een kleine informatiemarkt.

Meer informatieavonden

November is voorlichtingsmaand bij Ziekenhuis Amstelland. Naast deze bijeenkomst zijn er ook voorlichtingsavonden over diabetes (18 november), ouderengeneeskunde (26 november) en prostaatkanker (30 november). Kijk voor meer informatie op onze website onder patiënten/voorlichting.

 

Lees ook:Voorlichting Prikkelbare Darm en lastige maag
Lees ook:Info over darmkanker
Lees ook:‘Panelbijeenkomst’ over diabetes
Lees ook:Dermatologiegroep ziekenhuis licht voor over huidproblemen
Lees ook:Info over hartklachten door kransslagader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.