Kerst bij Apostolisch Genootschap

Op Kerstavond, 24 december, wordt van 20.00 uur af een dienst van de in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan gehouden. Het genootschap noemt zijn leden de religieus-humanisten.

Een kerstavond heeft daar een eigen gezicht, zegt het. De kerstwijding heeft dit jaar als thema ‘Kiezen voor vrede’. Gedurende een uur gaan verhalenvertellers, muziek en zang in op het belang van het kiezen voor vrede. ‘Iedereen is van harte welkom. Want hoe meer mensen voor vrede kiezen, hoe beter. Wie er graag bij wil zijn kan zo binnenlopen’, meldt het Apostolisch Genootschap.

Het biedt ontmoetingsplaatsen aan op religieus-humanistische grondslag, voor naar eigen zeggen mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. ‘De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn. Dat spoort apostolischen aan zorgvuldig en liefdevol om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl

 

Lees ook:Oecumenische dienst ter herdenking
Lees ook:Lezing over vaak zweverige zelfhulpboeken
Lees ook:Oecumenische dienst op 4 mei
Lees ook:Start twee cursussen over christelijk geloof
Lees ook:‘Aan Tafel’”: cursus over christelijk geloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.