Adventscantate in de Kruiskerk

Vesperscantorij

In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. wordt zondag 17 december (17.00 uur) een Muzikale Vesper gehouden. Tijdens de vesper wordt de cantate ‘Auf, auf, ihr Herzen seid bereit’ uitgevoerd van de Duitse componist Gottfried August Homilius.

De koordelen worden gezongen door De Vesperscantorij, solistische medewerking verlenen de bas Robert Hoving en twee sopranen uit het koor, Paula Rose en Machteld Siegmann. Een barokorkest werkt mee, organist is Peter Ouwerkerk en de muzikale leiding heeft dirigent Henk Trommel. Liturg is ds. Jaap Doolaard uit Zeist.

Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom. Om 16.40 uur geeft Henk Trommel een korte toelichting op enige muzikale aspecten van de cantate. De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte. Kijik voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

De cantate is door Homilius geschreven voor advent, de periode waarin de kerk zich voorbereidt op de komst van de Christus. Het verlangen naar een wereld waar het goed zal worden voor iedereen, wordt er muzikaal in verwoord.

 

Lees ook:Adventscantate van Telemann in Kruiskerk
Lees ook:Bach-cantate in de Kruiskerk
Lees ook:Romantische muziek in Kruiskerk
Lees ook:Telemann-cantate in Kruiskerk
Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.