Schiphol-pastor gearresteerd met naaktfoto’s

Pastor Nico S. (53) van luchthaven Schiphol is in Siem Reap, in Cambodja, aangehouden wegens verdenking van het maken van erotische foto’s van minderjarige jongens. Hij zou de ‘modellen’ hebben betaald.

Ruim 1300 foto’s werden op zijn camera gevonden. Volgens een tegen kindermisbruik strijdende organisatie betaalde hij in elk geval 19 jongens enkele een schamel bedrag als hij naaktfoto’s van hen mocht maken.

S. moet van het luchthavenpastoraat en aangesloten bij de Oud Katholieke Kerk, moest donderdag in Cambodja voor de rechter verschijnen. Als hij wordt veroordeeld hangt hem een celstraf van maximaal 15 jaar boven het hoofd.

De Oud Katholieke Kerk Nederland zegt geschokt te zijn. S. is sinds 2013 als pastor van die geloofsgemeenschap gedelegeerd bij het Schipholpastoraat. De luchthaven liet weten van het OM bericht over de aanhouding te hebben gekregen. Onder meer was de gearresteerde pastor betrokken bij de hulpverlening aan nabestaanden van de ramp met de MH17. In het verleden was hij onder meer pastor in Culemborg. In Cambodja maakte hij een studie van het boeddhisme.

 

 

 

 

 

Lees ook:Kerkdiensten komend weekend
Lees ook:Kerkdiensten met Pasen
Lees ook:Jaarlijkse actie voor fondsenwerving van kerken
Lees ook:ADVERTORIAL: “Wat geloven katholieken?”
Lees ook:Lezing in Pelgrimskerk over levenseinde

Eén reactie op “Schiphol-pastor gearresteerd met naaktfoto’s

  1. Rotary-vriendje

    Een geestelijke die naar Cambodja of dat soort landen gaat is altijd verdacht. Ik ben ongelovig, maar weer brengt zo’n idioot de kerk schade toe. Wanneer houdt het eens op? Ik vrees nooit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.