Open avond vrijmetselarij

In het gebouw van de Loge van de Vrijmetselarij aan de Amsterdamseweg 168 wordt woensdag 15 maart (20.00 uur) weer een open avond gehouden. Daar zijn zowel vrouwen als mannen welkom, meldt zij. Het is loge 1001 ‘Amsterdam’.

‘Wordt vrijmetselarij vooral gekoppeld aan mannen, al meer dan honderd jaar bestaat ook in Amsterdam de Gemengde Vrijmetselarij’, laat de loge weten. Geïnteresseerden krijgen tijdens de bijeenkomst uitleg word over de specifieke manier van ‘werken’ van de organisatie. Het pand van samenkomst wordt dan ook Werkplaats genoemd.

Onder het genot van een kopje koffie of thee bieden leden van deze Loge de bezoekers een “kijkje in de keuken”, of liever gezegd in de Werkplaats. Het is een poging van de Vrijmetselarij duidelijk te maken dat er van de zogenaamde ‘geheimzinnigheid’, waarmee het genootschap vaak in verband wordt gebracht, weinig overblijft.

Internationaal

Loge nr. 1001 “Amsterdam” is onderdeel van de Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij Le Droit Humain. In Nederland bestaat die Federatie uit negentien over het hele land verspreide Loges. Loge nr. 1001 “Amsterdam” is gevestigd aan de Amsterdamseweg 168 in Amstelveen en heeft een veertigtal leden.

Introspectie

In deze jachtige tijd, waarbij gezin, werk (carrière) en vaak nog studie een groot deel van de tijd vullen, komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat juist regelmatig een “rust” moment onmisbaar is. Even weg uit de rat-run om de geestelijke batterij weer wat op te laden. De bijeenkomsten worden door de leden van Loge nr. 1001 steeds weer ervaren als een mogelijkheid even de problemen en probleempjes van alle dag “uit” te zetten en de rituelen te ondergaan.

Tijdens de Open Avond vertellen de leden ook hun persoonlijke ervaringen en hun reden om lid te worden van een Loge. Uiteraard is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan zowel tijdens de plenaire bijeenkomst als tijdens het informele gedeelte, waarbij met een hapje en een drankje nog wat kan worden nagepraat dan wel dieper om vragen ingegaan.

Aanmelden

Omdat de Loge nr. 1001 “Amsterdam” bezoekers graag gastvrij tegemoet treedt, wordt aanmelding op het emailadres [email protected] op hoge prijs gesteld. Maar wie op het laatste moment besluit om te komen, is ook van harte welkom. Het is de bedoeling iets te vertellen over de Gemengde Vrijmetselarij en zeker geen ledenwerving, zegt de organisatie. Website: www.loge1001amsterdam.nl.

 

Lees ook:Open avond bij vrijmetselaarsloge A’damseweg
Lees ook:Meeting over sport bij OA
Lees ook:Café Welkom rond noodopvang
Lees ook:Meeting voor vluchtelingen en buurtbewoners
Lees ook:OA: geheim genootschap

Eén reactie op “Open avond vrijmetselarij

  1. Rotary-vriendje

    Odd Fellows, ook een optie ! Als je je ruwe steentje maar bijdraagt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.