Adventscantate van Telemann in Kruiskerk

De cantate ‘Machet die Tore weit’ is zondag 13 december (17.00 uur) te beluisteren in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Daar wordt dan weer een muzikale vesper gehouden. ‘Machet die Tore weit’ is een barokke adventscantate van Georg Philipp Telemann.

Advent is de periode voorafgaand aan kerst waarin de kerk de poorten wijd open zet om haar Koning (Jezus Christus) binnen te laten komen. De cantate is een feestelijk geheel met o.a. twee prachtige hobopartijen.

Solisten zijn Nienke Oostenrijk (sopraan) en Matthijs Mesdag (bas). De Vesperscantorij neemt de koordelen voor haar rekening. De leiding over solisten, barokorkest en koor heeft Henk Trommel, cantor-organist van de Kruiskerk. Ds. Jaap Doolaard uit Zeist is liturg.

Van 16.30 uur af is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Voorafgaand aan de vesper geeft Henk Trommel vanaf 16.40 uur voor geïnteresseerden een korte toelichting op de muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 

Lees ook:Adventscantate in de Kruiskerk
Lees ook:Vesper met cantate van Bach in Kruiskerk
Lees ook:Vesper Felix Mendelssohn in Kruiskerk
Lees ook:Weer cantate van J.S. Bach in Kruiskerk
Lees ook:Weer Bachcantate in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.