Telemann-cantate in Kruiskerk

 

Vesperscantorij

Op zondag 16 november (17.00 uur) is er in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, weer een muzikale vesper. Daarin wordt deze keer een cantate van Georg Philipp Telemann uitgevoerd: Herzlich tut mich verlangen.

Solistische medewerking verlenen de tenor Roderik Blom en de bas Christiaan Peters. Het barokorkest bestaat uit strijkers en een basso continuo, waarbij Peter Ouwerkerk het kistorgel bespeelt. De Vesperscantorij zingt de koorgedeelten. De muzikale leiding berust bij Henk Trommel en ds. Pieter Masmeijer is liturg.. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

November is de maand waarin het einde van een kerkelijk jaar valt. Het is de tijd om stil te staan bij en zich te bezinnen op de broosheid en eindigheid van het leven. Deze cantate past in die traditie: verdriet, berusting, verlangen en troost zijn kernwoorden.

De koraaltekst stamt uit de zeventiende eeuw. Telemann, de componist, was een tijdgenoot van Johann Sebastian Bach. Hij stond toen hoger aangeschreven dan Bach en heeft inderdaad prachtige muziek geschreven, waaronder deze cantate.

 

 

Lees ook:Telemann-cantate in Kruiskerk
Lees ook:Cantate van Bach in Kruiskerk
Lees ook:Cantate van Telemann in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Bach-cantate in de Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.