Vesper met cantate van Bach in Kruiskerk

Er is zondag (9 maart) weer een muzikale vesper in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Om 17.00 uur wordt daar ‘Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir’ van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, cantate BWV 131.  

Naast vocale solisten en een orkest met hobo, strijkers en continuo verleent de Vespercantorij medewerking. Dit alles onder muzikale leiding van Henk Trommel, cantor en organist van de Kruiskerk. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.  Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan dan klaar.

Het is een cantate uit 1707 en mogelijk de eerste die Bach schreef. Hij was toen 22 jaar en net als organist in Mühlhausen begonnen. De tekst komt uit een boetepsalm (130) en is wellicht gekozen omdat een grote brand een deel van Mühlhausen kort te voren had verwoest.

 

Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Telemann-cantate in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Bach Ensemble met Paasoratorium Bach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.