Beide kerken in Oude Dorp dicht

Beide kerken in het Oude Dorp gaan sluiten: Dorpskerk en Annakerk. De Dorpskerk wijkgemeente, die bij de Protestantse gemeente Amstelveen-Buitenveldert hoort, gaat vor het einde van het jaar dicht en wordt bij een andere wijkgemeente ingelijfd. De wijkkerkenraad stond bij de besluitvorming tegenover de kerkenraad algemene zaken, de ‘hogere’ koepel voor Amstelveen-Buitenveldert. Een commissie van goede diensten zal geen kans de partijen bij elkaar te brengen. Aan de sluiting liggen vooral financiële redenen ten grondslag. De St. Annakerk moet dicht wegens de aanleg van de verbrede A9 en de geplande tunnel. In mei 2011 vindt daar de laatste viering plaats. De parochie is doende een herinneringsboek samen te stellen. Een team van vrijwilligers interviewt parochianen en anderen die informatie over de geschiedenis van de kerk kunnen verstrekken en verzamelt foto’s.De redactie wil een beeld schetsen van het ‘rijke roomse leven’ in wijk. Zij jaagt ook op anekdotes en verhalen uit het verleden. Wie meent iets te kunnen bijdragen kan contact opnemen met Harry Lammers, 020 4964410 of [email protected]. Of per post: Annakerk, Amsterdamseweg 20, 1182 HD Amstelveen. Tijdens de laatste slotmis in mei wordt het boek aangeboden aan de bisschop van Haarlem.

Lees ook:Annakerk gaat in 2011 dicht
Lees ook:Dorpskerk moet dicht
Lees ook:Pauselijke onderscheiding voor bestuurder Annakerk
Lees ook:Maandag info A9 in Oude Dorp
Lees ook:Andere bestemming Dorpskerk te voorbarig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.