Thema-avond over ‘dood en religie’

‘Dood en religie’ is het thema van een bijeenkomst, die maandagavond 21 juni (20.00 uur) wordt gehouden op de Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert (Fred Roeskestraat 103). Dat gebeurt in het kader van het 175 jarige bestaan van de begraafplaats. Er worden in 2010 diverse thema-avonden georganiseerd. De eerste avond vond plaats in april. Op de tweede thema-avond komen vragen aan de orde als: waar staan we als katholieke begraafplaats in deze tijd? Daarop geeft drs. Ko Schuurmans, pastor van het bisdom Haarlem-Amsterdam, in een presentatie antwoorden. Schuurmans  is coördinator en liturgist van de Pastorale Dienstverlening en docent liturgie aan de Fontys Hogeschool te Amsterdam. Hij zal vooral ingaan op de relatie tussen het (met name rooms-katholieke) geloof en de begraafplaats. Verder is er gelegenheid voor discussie en kunnen vragen worden gesteld. Aanmelden bij Mirjam Wiersma: m.[email protected] of telefoonnummer 020-6629890.

Lees ook:Thema-avond over ‘rouwende jongeren’
Lees ook:Thema-avonden rond jubileum begraafplaats ‘Buitenveldert’
Lees ook:‘Openbare lessen’ over Rooms Katholieke Kerk
Lees ook:Schiphol-pastor gearresteerd met naaktfoto’s
Lees ook:Docent Alkwin College dood gereden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.