Lezing en discussie over Da Vinci Code

De Stadshartkerk, die wekelijks diensten houdt in het Congrescentrum, en boekhandel Venstra organiseren samen een lezing over ´feiten en fictie rond de persoon van Jezus in De Da Vinci Code. Dat gebeurt ter gelegenheid van de lancering van de film over het gelijknamige boek van Dan Brown en in het kader van de Maand van het Spannende Boek. Door De Da Vinci Code zijn volgens de organisatoren veel mensen benieuwd naar feiten over Jezus. De lezing wordt vrijdagavond 23 juni (19.45 uur) bij Venstra gehouden door bijbelwetenschapper dr. Wolter Rose, docent Semitische talen in Kampen en gepromoveerd aan de Oxford University.

Er komen vragen aan de orde als: Wie was Jezus? Hoe waarschijnlijk is het dat hij getrouwd was? Hoe verhouden de verschillende door Brown genoemde bronnen zich tot de bijbelse gegevens? Er is er gelegenheid voor vragen en discussie. Ook is er een uitgebreide boekentafel. Wegens een beperkt aantal kaarten is aanmelding bij boekhandel Venstra aan te raden ([email protected] of rechtstreeks bij de balie). De toegangsprijs is € 5, waarvan de helft naar giro 555 gaat, voor hulp aan Indonesië. Meer informatie: www.stadshartkerk.nl

Lees ook:Venstra en Stadshartkerk houden ‘spirituele’ avond
Lees ook:Bijzondere diensten van Stadshartkerk
Lees ook:Acht prijswinnaars boekhandel Venstra
Lees ook:Lezing bij Venstra in Maand Filosofie
Lees ook:Lezing Han van der Horst over voortdurende strijd der lage landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.