Nieuw grafmonument voor ds. Buskes

Er komt een nieuw monument op het graf van de bekende in 1980 overleden ds. Buskes. Het wordt vrijdag 16 september (14.00 uur)op Zorgvlied onthuld door diens biograaf, dr.E.D.J. de Jongh. Het geld ervoor werd bijeen gebracht op initiatief van hem en twee andere vrienden van Buskes. De synode van de Protestantse Kerk Nederland, de Amsterdamse Hervormde Gemeente en veel particulieren droegen financieel bij. De biografie ‘Dominee van het volk’ verscheen bij Kok in Kampen. Buskes stond bekend als ‘rode dominee.’ Hij keer zich onder meer publiekelijk tegen het regeringsbeleid, toen Nederland met militaire acties Nieuw Guinea wilde behouden.

Lees ook:Presentatie biografie prof. Kuitert met Freek de Jonge
Lees ook:Willem van Lith overleden
Lees ook:Nieuwe acties tegen inbraakgolf
Lees ook:Nieuw bestuur Rode Kruis
Lees ook:Jolande Withuis komt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.