‘Vleermuizennacht’ van IVN

Het Instituut voor Natuur en duurzaamheid (IVN) houdt van 25 op 26 augustus een zogenoemde Nacht van de Vleermuis. Die houdt verband met de renovatie en isolatie van veel woningen uit de zestiger en zeventiger jaren.

Er worden 3500 galerijwoningen gerenoveerd en na-geïsoleerd. Daardoor gaan verblijfplaatsen voor vleermuizen grotendeels verloren. De vleermuisgroep van de afdeling IVN van de gemeente houdt in het kader van de landelijke Nacht van de Vleermuis.

‘Een goede gelegenheid om zelf te ondervinden dat ze wel dichtbij maar niet in je haren vliegen’, zegt IVN. Die gaat men deelnemers naar een van de parken in de stad. Na zonsondergang komen de vleermuizen te voorschijn. IVN koos drie locaties uit waar diverse soorten zichtbaar zullen zijn. Men kan kiezen uit de Bankras Heuvel en het park aan de De Ruyschlaan (25 augustus) en Het Kleine Loopveld ? Kalfjeslaan (zaterdag 26 augustus).

Deelnemers verzamelen om 21.00 uur en wandelen dan ruim een uur met enkele leden van de werkgroep. Een zaklantaarn is handig. Vertrekpunten worden telefonisch doorgegeven als men zich telefonisch of per e-mail aanmeldt. Deelname is gratis en kinderen en honden geen bezwaar. Mensen met rolstoel ook welkom.

Vragen / aanmelden, e-mail [email protected] of bel 06-20396438 met Jan de Jong, IVN vleermuiswerkgroep Amstelveen

 

 

 

Lees ook:Boswandeling in het donker
Lees ook:Vleermuizen zoeken in het Bos
Lees ook:Ver. De Ontmoeting houdt rolstoeltocht
Lees ook:Lopen in het Bos met BoodschappenPlusBus
Lees ook:Weer slipjacht in Amsterdamse Bos

Eén reactie op “‘Vleermuizennacht’ van IVN

  1. Daan Banaan

    In Waardhuizen heb ik in het verleden in de schemering in deze tijd van het jaar ook wel vleermuizen gezien. In ieder geval ik dacht dat het ze waren, klein, erg wendbaar en snel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.