KLM vliegt Chinese panda’s naar Schiphol

De reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen worden woensdag 12 april uit China door de KLM naar Schiphol gebracht. Zij zijn in oktober 2015 tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Máximá door China symbolisch geschonken aan Nederland. Na 16 jaar overleg en voorbereiding gaan zijn naar het voor hen gebouwde nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark.

De Chinese autoriteiten hebben het reuzenpandaverblijf in januari geïnspecteerd en groen licht gegeven voor het transport. KLM zal deze speciale vlucht vanuit Chengdu, China, naar Amsterdam verzorgen. De verwachte aankomsttijd op 2 april is 19.05 uur.

KLM Cargo zegt vereerd te zijn dat zij de reuzenpanda’s vanuit Chengdu naar hun nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark mag vervoeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van uiteenlopende diersoorten en heeft daar gespecialiseerde medewerkers voor in dienst om dieren zo goed mogelijk te begeleiden op hun reis. KLM heeft als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen een eigen dierenhotel op Schiphol, ingericht op het verzorgen van dieren voor, tijdens en na de reis. In een afgeschermde omgeving zorgen speciaal opgeleide dierenstewards dat de dieren zo comfortabel en veilig mogelijk reizen. Reuzenpanda’s vervoeren komt niet zo heel vaak voor. Toch heeft KLM Cargo al een paar keer eerder reuzenpanda’s mogen vervoeren en gebruikt die ervaring gebruiken om Xing Ya en Wu Wen veilig naar Nederland te vliegen. De panda’s reizen in speciaal voor hen vervaardigde verblijven.

Aankomst 

De dieren zullen bij aankomst door KLM Cargo uit het ruim van het vliegtuig worden gehaald en vervoerd worden naar het KLM Dierenhotel. Daar worden zij ingeklaard en vindt er een gezondheidscheck plaats. Vervolgens ontmoeten de Nederlandse pers, Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders en genodigden voor het eerst de reuzenpanda’s.

 

 

 

Lees ook:Lezing Stephanie Rhode
Lees ook:Expositie en lezing porseleinen huizen
Lees ook:Bettine Vriesekoop in Volksuniversiteit
Lees ook:Chinees porselein van Stefanie Rhode
Lees ook:Kunstenaressen uit Amstelveen exposeren in Beijing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.