A’veen: derde plek schone winkelcentra

BotDe gemeente Amstelveen is als derde geëindigd in de categorie ‘Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte NederlandSchoon bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, bleek volgens de organisatie dat de gemeente Amstelveen goed scoort op het gebied van groen, inrichting en betrokkenheid van de ondernemers. Daarnaast is gebleken dat bezoekers zich in de winkelgebieden in deze gemeente veilig voelen, zowel overdag als ’s avonds. Veenendaal eindigde er in de categorie middelgrote gemeenten op de eerste en Súdwest-Fryslân op de tweede plek.

Voor de verkiezing zijn 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten. Door de goede score van Amstelveen op het gebied van groen en inrichting verblijven bezoekers er graag in winkelcentra, zegt de organisatie. Ook de betrokkenheid van de ondernemers wordt volgens haar erg gewaardeerd door bezoekers.

Peter Bot, wethouder Duurzaamheid in Amstelveen (bbA) zegt de derde plaats een mooie positie te vinden. “Een erkenning voor de manier waarop wij onze stad en winkelgebieden beheren.”

Vijfde keer

Het was de vijfde keer op rij dat Stichting Nederland Schoon de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ organiseerde, waarbij er een top 3 ‘grote gemeenten’ en top 3 ‘middelgrote gemeenten’ werd gekozen. Door middel van deze verkiezing wil NederlandSchoon de schoonbeleving hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders van winkelgebieden.

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de organisatie in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Meer informatie: www.nederlandschoon.nl

 

Lees ook:Amstelveen niet bij schoonste winkelgebieden
Lees ook:Connexxion doet mee aan opschoondag
Lees ook:AV tweede beste van grote markten
Lees ook:Derde ster voor winkelcentrum Waardhuizen
Lees ook:Stadshart: twee sterren voor schoon en veilig

Eén reactie op “A’veen: derde plek schone winkelcentra

  1. Rotary-vriendje

    En gratis reclame voor Bink en de Vrijmetselaarsloge. Chapeau! En dat vertel ik u tussen passer en winkelhaak, maar dat blijft sub rosa. Het vlees valt van de botten :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.