Vloglessen voor tieners bij HEMA

vlogYouTuber Bonnie, bekend als Boncolor, gaf honderden tieners zondag een exclusieve YouTube-les in een pop-up klaslokaal bij de HEMA aan het Binnenhof. Bonnie is een van de acht docenten aan de vlog academy die middelbare scholieren deze zomer opleidt tot vlogger. Dit is een droom voor velen; de livestream van de les aan de vlog academy werd vanmiddag door honderden jongeren gevolgd.

De les van Bonnie (40.000+ social media volgers) is de derde uit de reeks van acht die de hele zomer in verschillende HEMA winkels en via hema.nl/vlogacademy live te volgen zijn. Bonnie gaf les in het maken van een vlog met mobiele telefoon of camera en advies in wat je wel en beter niet online kan delen. Iedere leerling die meedoet aan een huiswerkopdracht maakt kans op een weekprijs. Wie minimaal twee huiswerkopdrachten inlevert, mag meedoen aan het eindexamen en maakt kans op een contract bij een influencer agency.

Zomerschool

Met het nieuwe schoolseizoen in zicht introduceert HEMA de vlog academy, een ‘summer school’ waarbij scholieren door acht YouTubers worden opgeleid tot de nieuwe vlogkoning(in).

De lessen aan de vlog academy in verschillende pop-up klaslokalen in HEMA winkels door het hele land zijn via een livestream te volgen op hema.nl/vlogacademy. De docenten aan de academy leren de leerlingen onder andere hoe zij een populair YouTube-kanaal opzetten, een fanbase opbouwen en creatief aan de slag kunnen gaan met thumbnails en clickbait titels.

Leerlingen bouwen op hun beurt zelf een kanaal met de daarbij behorende abonnees op. Na acht lessen en huiswerkopdrachten maakt de laatste docent de eindexamenopdracht bekend om kans te maken op het contract bij een influencer agency. Voor meer informatie zie hema.nl/vlogacademy.

 

 

Lees ook:Wethouders gaven respectlessen
Lees ook:Workshops voor scholieren bij Hema
Lees ook:HEMA laat kerstwensen uitkomen
Lees ook:Theatercursus in ‘t Open Hof
Lees ook:Paaseieren zoeken bij HEMA

3 reacties op “Vloglessen voor tieners bij HEMA

 1. Frank Bikker

  Als 60+ lijkt me dit ook wel leuk, hoewel ik er de ballen verstand van heb.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   “hoewel ik er de ballen verstand van heb.”

   Waarom reageer je dan?

   Iets opzoeken op de internets is al te veel voor je.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    pruttel…pruttel…pruttel…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.