Winkel van Action in Middenhoven

Er komt een filiaal van Action in Amstelveen. Niet in het Stadshart, zoals wel eens in het geruchtencircuit circuleerde, maar in winkelcentrum Middenhoven. Dat meldde vrijdagmiddag de lokale omroep RTVA. De winkeliers in het winkelcentrum zijn vorige week over de plannen ingelicht door eigenaar Hoorne Vastgoed.

Volgens RTVA zou de vestiging inhouden dat de fietsenwinkel Van Nieuwkerk, die ook een winkel aan de Johannes Calvijnlaan heeft, moet verdwijnen. Overigens heeft het bedrijf nog een huurcontract tot 2020, maar als de komst van Action beter is voor het winkelcentrum zou dat kunnen worden opengebroken. Die verbetering moet dan wel aannemelijk worden gemaakt. Volgens RTVA geldt hetzelfde voor de nu in het centrum gevestigde zaak in dierbenodigdheden.

Kruidvat in het centrum zou worden verplaatst naar het oude pand van Blokker. De eigenaar is met winkeliers in gesprek om het centrum totaal anders in te delen.

 

 

Lees ook:Action krijgt bijna een derde van WC Middenhoven
Lees ook:Action Stadshart 10 juni open
Lees ook:Action komt naar Stadshart
Lees ook:Winkeliers: Groenhof verliest terrein
Lees ook:Gelderlandplein wordt stevig opgeknapt

12 reacties op “Winkel van Action in Middenhoven

 1. Jo

  Action in Groenhof of oude V&D en Lidl of Aldi in Middenhoven.
  Kan de gemeente niet ingrijpen.
  3 supermarkten bij elkaar likkt me niet goed.¿¿¿ :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ciska

  Mee eens!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  Hoorde deze week het gerucht (?) dat Action alsnog wordt geopend in het Stadshart en dus niet in Middenhoven. De locatie zou volgens datzelfde gerucht in het rijtje komen waar tot voor kort de Kijkschop gevestigd was. Wat is hier van waar? Een ding is wel zeker, namelijk het gebrek aan openheid in deze. Wat een schimmenspel.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tomaat

  Over die Action gaan zo veel geruchten. Eerst Waardhuizen. Daar afgewezen. Toen zou het Middenhoven worden, maar dat zou in alle gevallen weer niet zo gemakkelijk zijn. Feit blijft dat de consument niets meer heeft te vertellen, laat staan de omwonenden, zoals bij Groenhof. Drie grootgrutters bij elkaar , terwijl woningen er pal op staan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Ik ben zeer kritisch op marktwerking. Maar waar Action zijn vestiging opent lijkt me toch echt een zaak van Action. De klant bepaalt vervolgens of die keuze wordt gehonoreerd in de vorm van omzetcijfers.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    In het geval Middenhoven gaat het mij om de middenstanders die min of meer gedwongen worden te verkassen zelfs als er contracten opengebroken moeten worden, want dan is wel duidelijk wie wint.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Jan Demming

  Punt is dat zowel de winkeliers(vereniging) als de eigenaar van het winkelcentrum (Hoorne Vastgoed) erg geheimzinnig bezig zijn. Door die geheimzinnigheid vertelt de een dit en zegt de ander weer wat anders. Waar blijft de transparantie, de openheid waar o.a. de inwoners van Waardhuizen en Middenhoven recht op hebben?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Dat hoorde in onlangs ook. Maar waarom dan geen openheid? De winkeliers in Middenhoven wachten al maanden op enig nieuws van Action zelf of van Hoorne Vastgoed, de eigenaar van het winkelcentrum. Die hebben waarschijnlijk nog nooit van transparantie gehoord…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    Klopt, maar er komt ook nog de opp van enkele andere winkels bij, die niet leeg staan.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Julio

  Vanmiddag hoorde over een Action in Amstelveen. Ik zal het niet gaan opzoeken, maar blijf bij mijn bekende filialen. Trouwens, als buitenstaander weinig bemoeienis met gebreuren van ver. Wat dichterbij is wel de komst van Coop Supermarket. Zelfs met de komst van de school was het relatief rustige buurt. Nu Coop daar staat is dat rust verdwenen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Julio, waar gaaaaaat dit over?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.