Betwiste hoge huur standplaatsen nu iets lager

De gemeente stelt de huren van standplaatsen voor bloemenstalletjes, kiosken en andere objecten voor straatverkoop iets naar beneden bij. Twee jaar geleden werden die fors verhoogd van 75 naar 140 euro per vierkante meter. Daartegen kwam een golf van protest van de standplaatshouders en de detailhandelsorganisatie VAD.

Heel het standplaatsenbeleid werd door de gemeenteraad naar de ijskast verwezen. De gemeente zakt nu naar 120 euro per vierkante meter, dat is de helft van de huur voor de kleinste winkelunits in Groenhof, Middenhoven en Westwijk. Eerst werd de helft van het gemiddelde van alle winkelhuren genomen en die viel onder druk van het dure Stadshart hoger uit. De standplaatsen in het Stadshart worden nu duurder dan elders in de gemeente. In het centrum is de verhuur van standplaatsen ┬┤maatwerk┬┤ vinden B en W nu. De opbrengst van de huren valt nu acht mille lager uit voor de gemeente.

Lees ook:Leegstand kantoren 40 procent gestegen
Lees ook:Belasting op terrassen, reclame en standplaatsen
Lees ook:SP en GroenLinks tegen minder standplaatsen
Lees ook:Huisvesting omroep en VHA kost bijna zeven ton
Lees ook:Bouw chinees toprestaurant in Stadspark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.