Supermarkt mag in garage

De bezwaren van Dirk van de Broek tegen vestiging van een supermarkt in het pand van Schoutens Automobielbedrijf aan het Westelijk Halfrond zijn door B en W op advies van de commissie voor bezwaarschriften ongegrond verklaard. Het college gaf vorig jaar vergunning voor verbouwing van de garage tot winkel en nu voor een tweede fase van die bouw. Beide keren maakte Van de Broek (die een vestiging heeft in Kostverlorenhof) bezwaar, omdat volgens het bedrijf te weinig parkeerruimte beschikbaar is voor uitbreiding van het aantal winkels. Het college deelt die mening niet. Een bezwaar van groothandel Schuitema (onder meer C1000) werd niet ontvankelijk verklaard, omdat die volgens B en W geen belangen heeft op de locatie. Schuitema had aangevoerd dat extra winkeloppervlakte de detailhandelsstructuur in Amstelveen beschadigd.

Lees ook:C1000 Lindenlaan wordt gesloten
Lees ook:Groeiend D66 neemt afscheid van voorzitter
Lees ook:Ondergrondse parkeergarage Kostverlorenhof
Lees ook:D66: waarom maar drie supermarkten op zondag open?
Lees ook:Bouwvergunning groot duivenhok alsnog ingetrokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.