Ex-burgemeester Van ‘t Veld koop riante villa

Foto: Funda

De voormalige burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft haar woning aan de Herman de Manlaan 37 in Westwijk verruild voor een volledig vrijstaande villa aan de Maarsbergseweg in Leersum. Het nieuwe onderkomen heeft een grote tuin plus een bijgebouw en kost – exclusief de gebruikelijke kosten koper – € 1,1 miljoen. De woonoppervlakte is 196 vierkante meter, maar er is een terrein bij van bijna zesduizend vierkante meter.

Het riante en stijlvolle huis ligt centraal in de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug, bij heide en de vennen van het “Leersumse Veld”. De villa werd in 2007 gebouwd.

Van ;t Veld vertrok per 1 oktober als burgemeester van Amstelveen, maar blijkt al op 6 september met haar man dr. Ir. Harald Johan Joseph Moonen een koopcontract voor het nieuwe stulpje te hebben getekend. Zij had als burgemeester van Amstelveen – ruim 3 jaar – de kortste loopbaan ooit, maar ver ruilde dat ambt, toen zij voorzitter van de directie van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kon worden. Het ziekenhuis heeft ook vestigingen in Barneveld, Veenendaal en Wageningen. “Die kwam op mijn pad”, zei ze herhaaldelijk. In de gemeenteraad denkt met overigens dat zij het ‘pad’ zelf enthousiast heeft gezocht en daarop meer gaat verdienen.

 Nevenfuncties

Volgens sommige bronnen waren zij en haar man al lang met het kopen van het huis in Leersum bezig, voordat zij medio juli meldde Amstelveen te zullen verlaten. Enkele weken later tekende zij al het koopcontract. Los van het leiding geven aan het ziekenhuis, heeft zij tal van nevenfuncties, waaronder het lidmaatschap van de Raad van Toezicht van WNL.

Van ’t Veld heeft een loopbaan in het openbaar bestuur achter de rug. Na raadslid en wethouder voor het CDA in Amersfoort te zijn geweest, werd zij in 2008 in de jongste burgemeester van Nederland in Maarsen, later deel uitmakend van de gemeente Stichtse Vecht.

“Ik ben geworteld in de gemeente en de gemeenschap, voel me er thuis, geef alle dagen van de week alles wat ik in mij heb”, schreef zij aan de gemeenteraad in de aankondiging van haar vertrek. “Zo ben ik naar Amstelveen gekomen, zo doe ik mijn werk, zo ben ik.”

 Wereldburgemeester

Volgens de brief is zijn benaderd om de functie in Ede op zich te nemen, die naar haar zeggen “volop mogelijkheden tot verdere ontwikkeling en profilering van dit ziekenhuis” biedt. In Amstelveen profileerde zij zich vooral als de burgemeester die ‘verbinding’ zocht en bruggen wilde bouwen. Ze zei dat vooral de kwetsbare burgers haar ter harte gingen. Met de wijze waarop zij een noodopvang voor vooral moslim vluchtelingen in een gebied vol Joodse instellingen aanpakte, kreeg zij de nominatie voor het ‘wereldburgemeesterschap’. Toch ruimde zij het ambt met de keten snel in voor de topbaan in de zorg, waar zij trouwens uit komt.

 Vorm gegeven

“Ik kwam tot de conclusie dat de tijd rijp was om mij te richten op een nieuwe fase in mijn bestuurlijke loopbaan. Het is een besluit dat ik niet licht heb genomen. Wat helpt is de wetenschap dat het goed gaat met Amstelveen, dat de bestuurlijke opdrachten en intenties die ik op mij had genomen zijn ingevuld en ik vorm heb kunnen geven aan tal van nieuwe lokale initiatieven, maar ook initiatieven in regionaal en internationaal verband”, schreef zij aan de gemeenteraad. Het door haar geleide ziekenhuis telt 2600 medewerkers, 170 medisch specialisten en een team van 400 vrijwillgers.

 

Lees ook:Burgemeester Van ‘t Veld vertrekt weer
Lees ook:Burgemeester naar Spanje wegens operatie vader
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd
Lees ook:Burgemeester over reis naar India op ‘haar” WNL
Lees ook:Ministerraad akkoord met Van ‘t Veld

3 reacties op “Ex-burgemeester Van ‘t Veld koop riante villa

 1. Dolle

  De nieuwe fase van mevrouw is erg snel gevonden! Gelukkig meldde ze eerder, dat ze het besluit om uit Amstelveen te vertrekken niet licht heb genomen,- wat een opluchting!

    /   Beantwoorden  / 
 2. X

  Deze vrouw is een bestuurlijke parasiet, die iedereen in de maling heeft genomen met haar mooie praatjes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. App

  Schaamteloze praatjesmaker. Daar lust Amstelveen wel pap van.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.