Ontbijten met de burgemeester

“Zwaar hè.” Dat zei burgemeester Bas Eenhoorn tijdens het zogenoemde schoolontbijt in een van de klasjes van de school voor bijzonder onderwijs (SBO) De Schakel aan Assering. Hij had op verzoek van een van de leerlingen aan haar zijn keten afgestaan. Laten volgden er nog enkele leerlingen die wel eens wilden weten hoe zo’n keten nou aanvoelt.

De burgemeester woonde in die groepen het schoolontbijt van De Schakel bij. Dat gebeurde deze week in bijna 240 gemeenten, om het nut van een goed ontbijt voor de kinderen te onderstrepen. Behalve op scholen, is er in sommige gemeenten een zogenoemd burgemeesters-ontbijt, waar de eerste burger dus bij aanwezig is.

Eenhoorn kreeg veel vragen. Zoals hoe je burgemeester kunt worden, waarop hij de ingewikkelde procedure rond de benoeming in dat ambt simpel uitlegde. Maar je moet in elk geval wel gaan studeren, zei hij. En toen er een foto moest worden gemaakt zei hij dat het geen ‘stijve foto’ mocht worden….

 

Lees ook:Burgemeester ontbijt met kinderen
Lees ook:Gezellig ontbijt met burgemeester
Lees ook:Burgemeester opent Repair Café Patrimonium
Lees ook:Start Paasactie in Nieuw Vredeveld
Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.