Eenhoorn: ‘Gekozen burgemeester komt’

Bas Eenhoorn

De door inwoners gekozen burgemeester komt er in Nederland. Dat is de mening waar (waarnemend) burgemeester Bas Eenhoorn. Hij zei dat in de talkshow BV Amstelveen, maandag in P60.

Overigens zal het voor zo’n gekozene wel moeilijk zijn boven de partijen te blijven staan en niet eigen politieke – en tijdens de verkiezingscampagne geuite – ambities te volgen. Daar moeten de kiezers wel rekening mee houden. Maar Eenhoorn vond het ‘verstandig’ mensen in een stad zelf hun burgemeester te laten kiezen.

Zelf staat hij naar zijn zeggen boven de politieke partijen en heeft hij het vak door de decennia heen professioneel in de vingers gekregen. Overigens is zijn persoonlijke politieke voorkeur wel duidelijk, want hij was jarenlang voorzitter van de VVD, een stokje dat hij laten aan oud-burgemeester va Amstelveen Jan van Zanen overgaf.

Overigens hebben de meeste burgemeesters, een vak dat hij in feite levenslang met zich omdroeg, volgens hem wel ambities, maar de mag niet politiek zijn getint.

Hij zei verder dat heel belangrijk is wie de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt, met wie Amstelveen intensief krijgt te maken. Overigens leek hij te betwijfelen of iedere burgemeester wel goed is in zijn vak. Sommigen zeggen naar zijn mening de verkeerde dingen als zij vanachter de coulissen zich mengen in het openbare debat.

Omdat deze keer de burgemeester er was, werd die – gebruikelijk dan gebruikelijk – vergezeld door een grote ambtelijke delegatie.

 

Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:Eenhoorn: Criminaliteit dringt in bovenwereld
Lees ook:Eenhoorn: ‘Amstelveen geen Calimero in regio’
Lees ook:Burgemeester opent Repair Café Patrimonium
Lees ook:Remkes: Raadslid moet VOG overleggen

Eén reactie op “Eenhoorn: ‘Gekozen burgemeester komt’

  1. Rotary-vriendje

    Wat een inzicht heeft deze man. Geweldig. Veel ervaring. Maar zoals zovelen, Bas Eenhoorn is een beroepsburgemeester. Daar stikt het van. Beroepsburgemeester word je als je weinig politiek gevoel hebt en niet veel concrete andere competenties om je verder te ontplooien. Het burgemeesterschap is in mijn ogen een behoorlijk overschat baantje waar je niet al teveel hooi op je vork krijgt. En daar je bovenaan de organisatie staat krijg je ook nog eens het meeste betaald. Het wordt tijd dat er een downgrading van dit ambt komt en het meer als ceremonieel erebaantje wordt gezien. Meer dan genoeg voor de overjarige ijdeltuitjes die hun pensioen moeten bijspijkeren. Die gekozen burgemeester is een farce en puur om het volk het gevoel te geven dat ze iets te vertellen hebben. Zo liet D66 zich ook dit kabinet in rommelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.