Clowns

Soms koester ik een lichte vorm van argwaan jegens burgemeesters. Zij solliciteren naar die post in een gemeente echt niet uitsluitend omdat zij er zo verliefd op werden. Sterker nog: Vaak zijn zij er vóór die sollicitatie nog nooit geweest. Eenmaal aangenomen, c.q. benoemd (want de gekozen burgemeester is vrijwel alleen in Nederland taboe), doen zij doorgaans of het stadsdorp waar zij terecht kwamen uniek is. De burgers en ondernemers zijn eindeloos, evenals de geschiedenis, de natuur prachtig, het verenigingsleven prima enzovoort. Geen superlatief te overdreven om in alle toonaarden te laten weten hoe bijzonder de gemeente wel is waarin zo’n eerste burger terecht komt. Samen vormen wij deze geweldige stad, pleegt zo iemand in toespraken te zeggen.

Totdat een grotere en dus meer lucratieve standplaats lonkt. Slaagt de sollicitatie ook daar dan is er op heel de wereld geen betere plek dan de nieuwe omgeving. Mensen maken Amstelveen wordt Mensen maken Utrecht, bijvoorbeeld. Met evenveel verve voor het voetlicht gebracht.

Oneerlijk wil ik het eigenlijk niet noemen. Laten we het zien als eerlijk toneelspel. Of circus. En als strijder in de Club van Circusvrienden kan ik daar moeilijk tegen zijn. Hoewel daar de dieren, onder invloed van niet door ervaring ermee of verstand ervan gehinderde mensen, steeds minder gevarieerd worden. Nou ja, je houdt er altijd clowns. Opeens moet ik weer aan burgemeesters denken…

 

 

Lees ook:SP hekelt bijstandbeleid van college
Lees ook:Burgemeester bezoekt Oude Dorp
Lees ook:Aardopwarming een leugen? Lezing Crok bij Volksuniversiteit
Lees ook:Raadhuis extra avonden open voor paspoorten etc.
Lees ook:Buurthulpdienst bellen voor boodschappen

24 reacties op “Clowns

 1. Effereëel

  Clowns zwetsen niet zo veel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   De clowns van deze gemeenteraad wel, zwetsen en geld uitgeven tkv bewoners. Wethouders, die iedere Euro uitgeven aan allerhande onzin. Van badjes tot bogen, van zwemmen tot zwetsen, van kunst tot onkunde, van jeugd en ouderen wordt iedere cent ingehouden om de Aziatische gemeenschap te faciliteren. Hopelijk wordt dit gedrocht as gemeenteraadsverkiezingen volledig weggestemd. Veeningen als eerste, Dood’66 mag wat mij betreft onmiddellijk worden afgeserveerd.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Of die te Utrecht nog een lichtend voorbeeld is laat ik maar ter zijde. De huidige ter stede alhier is niet verkeerd.
  Wat dan ook: het begint met moord en het eindigt met zondags niet meer naar de kerk te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Met zondags niet meer naar de kerk gaan zouden we moeten beginnen. Hoe minder brainwashing, hoe beter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Rv, helaas brain washing kom je overal tegen, als er geen tegengas wordt gegeven. Het is altijd goed om je ideeen te toetsen aan je tegenstander. Houd je wel scherper.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Elias

  @ Rode Paprika. Toegegeven dat er ruim een miljoen aan badje en drol is uitgegeven. Maar 67 miljoen aan het sociale domein. U weet dat daarvan valselijk elke cent naar andere doelen is gegaan? Wanneer kunnen wij uw aangifte tegemoet zien, want dan is er valsheid in geschrifte gepleegd….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Banaan

   Dat zal heus wel, maar een heel groot gedeelte van die uitgaves wordt bepaald door het Rijk. Dat van die drol, badje, Cobra, Stadshartfestival vorig jaar ( 79.000), bunker 100.000 enz wordt voor 100% bepaald door de gemeente. Van dat geld had je toch ook een 15 wijkverpleegkundigen aan de gang kunnen houden?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias

    @Banaan. Je kunt het met de keuze van die kunstwerken niet eens zijn, maar het kwam uit een begroting voor cultuur. Zeg dan dat die er niet moet zijn en de stad best zonder cultuur kan (waarvoor het Rijk trouwens ook uit het gemeentefonds geeft) en alles naar Zorg moet, waar het Rijk het dan weer niet mee eens is. Ik heb de indruk dan gemeentelijk begroten toch iets ingewikkelder is dan velen denken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Ik ben helemaal niet tegen cultuur, maar wel tegen het soort cultuur wat hierboven genoemd werd. Ik heb deze voorbeelden als contrast gezegd tov de zorg. Ik ben voor cultuur voor aan de basis, waar in Amstelveen meer behoefte aan is. Voor de “hogere” cultuur kan men naar de stad toe.
     En met cultuur aan de basis bedoel ik dan; allerlei cursussen in buurthuizen, zangkoren, harmonie, Toba, SKAB, VU , muziekschool enz.

       /   Beantwoorden  / 
  2. Rode Paprika

   Was het geld bedoeld voor de zorg geoormerkt? Was het geld voor armoedezorg geoormerkt? Zo ja, waarom is er dan zoveel over, wat in de Algemene pot is gestort en waar dus geen controle over mogelijk is. Geld, dat aan badjes en drollen is uitgegeven misschien?? Neen, het was niet geoormerkt, dus verdwenen in die algemene pot tbv allerhande onzin.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias

    Pffff. Er was in het proefjaar, toen niemand nog wist hoe het zou lopen, een bedrag gereserveerd op de begroting voor elk van de door u genoemde onderdelen van het sociaal domein. Op één ervan bleef ten opzichte van die (blijkbaar te ruime) begroting iets over. Dat ging in de spaarpot (fout volgens u), maar komt er ook weer uit als dat nodig blijkt. Een te krappe begroting had een ander resultaat te zien gegeven. Maar tegenstanders doen alsof er regelrecht is gestolen van de Zorg.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Elias

  U bent niet tegen cultuur, mits die maar naar uw smaak is. Ja, daar kan niemand tegenop. Maar het geeft een wat verwrongen beeld de begroting voor cultuur te zetten tegenover die voor de zorg (een derde van de totale gemeente begroting).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Aan wie heeft men gevraagd of dat beeld van Armando zou komen? Niet aan de bevolking , maar aan de raad. Hetzelfde geldt voor het Cobra. En niet omdat de raad er zo in meerderheid er zo veel kunstzinnigs in zag , maar het zou Amstelveen op de kaart zetten. Het waren namelijk kunstenaars van naam volgens de ” kenners “. Zelf vind ik Armando best aardig, maar niet op die plaats en niet voor die prijs, hetzelfde geldt voor het Cobra. Trouwens het kan toch ook anders . Kijk maar naar het van der Togt!

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    “Aan wie heeft men gevraagd of dat beeld van Armando zou komen?”

    Of de Eiffel toren, of het paleis op de Dam, of de Efteling, of de creatie van Frank etc.

    Is allemaal aan niemand gevraagd.

    Drammen om te drammen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Efferëel

   Iedereen vindt Armando aardig. Hij staat echter niet op het Stadsplein maar dat gewrocht van hem wel. Cultuur is geen excuus voor lelijkheid en geldverspilling.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tinus Trekveer

    “Iedereen vindt Armando aardig.”

    Hou mij er buiten.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Elias

  Ja, in de Nederlandse democratie vertegenwoordigt de raad nu eenmaal de bevolking. Maar u wilt kennelijk voor elk kunstwerk een referendum. Dan kunnen inwoners vrijwel elke week naar de stembus, afgezien wat dat gaat kosten. Inderdaad dan is er geen cultuurgeld meer, want de referenda slokken alles op. Ik vraag mij af en nog geld voor de zorg is…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Waar heb ik dat gezegd van die referenda? Maar je kan van een raad toch wel enigszins verwachten dat ze feeling hebben met de bevolking en niet letterlijk een drol voor ze eruit persen.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Efferëeel

  Bestuurders moeten ogv hun mandaat verstandige en democratisch verantwoorde keuzen maken. Helaas kunnen en doen zij dat niet allemaal en altijd. Burgers mogen dan kritiek leveren en dit moet ook mogelijk zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerrit

   Juist. Het is iets anders als zij hun kiezers naaien door hele andere acties en beslissingen waarvoor zij geen mandaat hebben gekregen. Heet dat kiezersbedrog?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Efferëeel

   Kiezersbedrog zou geen probleem zijn als burgers zich niet zo graag voor de gek lieten houden. Wantrouw de meest populaire politici en bestuurders.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerrit

    Burgers laten zich altijd voor de gek houden. En dat doen ze niet graag, maar gedreven door een gevoel van : zal het dan toch deze partij zijn?

    Je kunt beter zeggen vertrouw geen enkele politicus/bestuurder. Alhoewel over 2 bestuurders in Amstelveen kan ik niets negatiefs bedenken.

    En daar voel ik mij goed bij.

    En die jankende meute die daarom heen rent, laat precies zien waarom het zo’n armzalig volk is. Eigenlijk Amstelveen onwaardig.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rode Paprika

   Waar is dat nu nog mogelijk dan????

     /   Beantwoorden  / 
  4. Effereëel

   Welke twee bestuurders vertrouw jij blindelings, Gerrit? Het feit dat zij ze niet noemt, maakt mij wantrouwig. Openheid is de basis van vertrouwen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.