Herdenkling Parijs in Raadhuis

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld heeft via Twitter opgeroepen tot het houden van een minuut stilte, ter herdenking van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. In de hal van het raadhuis vindt maandag om 12.00 uur een herdenking plaats.

‘Amstelveen leeft intens mee met Parijs’, twitterde de burgemeester. Zij zal in het raadhuis een korte toespraak houden. “Zoveel onschuldige mensen die het leven hebben moeten laten. Mijn gedachten gaan uit naar hen, hun nabestaanden en alle Parijzenaren. Door 1 minuut stil met elkaar te zijn, kunnen we onze gevoelens van afschuw en afkeer uitspreken en onze verbondenheid met Parijs en met elkaar tonen,” zegt ze.

Condoleanceregister

Maandag hangt de vlag op het gemeentehuis halfstok. Daarnaast is er gelegenheid een condoleanceregister te tekenen voor de slachtoffers in Parijs. Scholen en instellingen wordt gevraagd om 12.00 uur ook een minuut stilte in acht te nemen. Ook het openbaar vervoer in Amstelveen wordt een minuut stil gelegd.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt de gehele dienstverlening in het raadhuis en de buitendiensten gestopt. De balies zullen van 11.45 uur tot 12.30 uur gesloten zijn. De gemeente zegt begrip daarvoor te vragen.

 

 

 

 

 

Lees ook:Demonstratie voor vrijheid bij raadhuis
Lees ook:Burgemeester over Parijs: ‘de daders liegen’
Lees ook:Herdenking maandag bij Indië monument
Lees ook:Herdenking slachtoffers AV in Int. School
Lees ook:Veteranendag in en om raadhuis op 11 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.