Mirjam voelt zich meer dan welkom

 

Mirjam van ‘t Veld. Foto: gemeente Amstelveen

“Ik voel mij echt meer dan welkom”, zei de donderdagavond tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad geïnstalleerde nieuwe burgemeester Mirjam van ’t Veld. Ze zei burgemeester van alle Amstelveners te willen zijn, het ambt te zien als dat van een dirigent die verbindingen tussen de leden van een orkest tot stand brengt. Want bij een dirigent gaat het om meer dan de maat slaan, namelijk primair om het overbrengen van emoties, overtuigen en motiveren, zei ze. “Ik zal mij daar voor honderd procent voor inzetten.”

Van ’t Veld wil, betoogde ze, maatwerk voor wijken en individuen bewerken. Geen wijk is volgens haar gelijk aan de andere. Regelgeving wil zij, samen met gemeenteraad en college van B&W, tegen het licht houden. “Ik ben iemand die de ontmoeting met mensen zoekt. U zult mij veel zien in Amstelveen.

Eerder was zij toegesproken door waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Hans Bulsing, die haar er onder meer van op de hoogte bracht dat, als gevolg van een ooit door Jan Peter Balkenende (ook aanwezig trouwens) ingediende en door de raad aanvaarde motie, bij raadvergaderingen die langer dan tot half elf duren, kroketten worden uitgedeeld. Hij prees de  vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, die volgens hem geen detail over de sollicitanten bekend had laten worden. Hoewel natuurlijk amstelveen.blog.nl al lang voor de bekendmaking van de naam van de nieuwe burgemeester meldde dat het één van de acht vrouwen onder de 21 sollicitanten zou worden.

Voor van ’t Veld heeft, zei locoburgemeester en wethouder Herbert Raat, de commissie unaniem gekozen, van SP tot VVD. Hij hing haar ook de ambtsketen om, nadat Van ’t Veld de ambtseed had afgelegd in handen van Johan Remkes, commissaris van de koning in Noord-Holland. Hij verontschuldigde de inmiddels naar Utrecht vertrokken vorige burgemeester Jan van Zanen, die in de Domstad een Koninklijke verplichting had en feliciteerde Van ’t Veld namens hem. Volgens Remkes is de nieuwe burgemeester een betrokken en benaderbaar ‘mensenmens’, flexibel, met gevoel voor verhoudingen, inhoud gedreven, bestuurlijk vasthoudend en bovenal verbindend.

Een andere spreker was burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, die Van ’t Veld welkom heette in de Stadsregio. “Het zou mij een eer zijn u in het vervolg ‘buuf’ te mogen noemen. Zo heet bij ons de buurvrouw”, zei8 hij.

Lees ook:Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester
Lees ook:21 sollicitanten voor burgemeesterschap Amstelveen
Lees ook:Ministerraad akkoord met Van ‘t Veld
Lees ook:Burgemeester naar Spanje wegens operatie vader
Lees ook:Mirjam Van ’t Veld (CDA) nieuwe burgemeester

2 reacties op “Mirjam voelt zich meer dan welkom

 1. gjzn

  Met de zakelijk leiders S en G komt het goed met het stadsorkest.
  Welkom Burgemeester Mirjam!

    /   Beantwoorden  / 
 2. peterpc

  Zal vast wel een leuk feestje zijn geweest. En ik wens Mirjam van ’t Veld veel succes en vooral heel veel sterkte in deze gemeente die druipt van het cynisme.

  De enige dissonant is dan wel weer dat die Van der Laan er ook bij was. De man die in 2013 te zwak was om Zwarte Piet te weren, maar gelukkig door een D66 wat heet) rechter tot de orde is geroepen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.