Burgemeesters betuigen Japanse gemeenschap medeleven

Op de website van de gemeente Amstelveen, met de grootste Japanse gemeenschap, staat een brief waarin de Japanse medeburger medeleven wordt betuigd door de burgemeesters van Amstelveen, Amsterdam, Almere en Haarlemmermeer. Ook in Buitenveldert wonen veel Japanners. Volgens Christa de Kemp, hoofd van de Japandesk van het samenwerkingsverband AmsterdaminBusiness, telt de gemeenschap hier zo’n vierduizend personen. Zij heeft vrijdag direct contact opgenomen met Japanse bedrijven en inwoners om te vragen wat ze voor ze kon betekenen. De brief van de Amstelveense burgemeester Jan van Zanen, die waar mogelijk ook hulp heeft geboden, is in het Japans opgesteld.Voorzitter Marjon Homburg van het wijkplatform Westwijk riep maandagavond tijdens een bijeenkomst van wijkbewoners hen ook op medeleven te betonen. In Westwijk wonen bijna zeshonderd Japanners. ‘Misschien kunt u hen eens vragen hoe het men hen en hun familie gaat,” zeu Homburg.

Lees ook:Burgemeesters leggen krans in Bloesempark
Lees ook:Kersenbloesem festival massaal bezocht
Lees ook:P60 houdt benefitavond voor Japan
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 5 april
Lees ook:Actie in Westwijk voor Japan

Eén reactie op “Burgemeesters betuigen Japanse gemeenschap medeleven

  1. Ronald Pino

    De ramp die Japan getroffen heeft, strekt zich uit naar de hele wereld. We mogen hopen dat de Japanse bevolking hulp en oplossingen vindt om de catastrofe het hoofd te bieden om een kernramp te voorkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.