Bookstore Day bij Venstra

Op zaterdag 14 april vindt de tweede Independent Bookstore Day in Nederland plaats. Daar doet ook Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein aan mee. Die dag viert men de boekwinkel en de lezer.

Boekhandel Libris Venstra heeft een gevarieerd programma. Van 11.00 tot 12.00 uur spreekt Ronald Nijboer over zijn boek Tabé Java Tabé Indië over het lot van oorlogsvrijwilligers aan de hand van het dagboek dat zijn opa bijhield.

Sandra Rottenberg vertelt tussen 14.00 en 15.00 uur over de zoektocht naar de geschiedenis van haar grootvaders sigarenfabriek in nazi-Duitsland, waarover zij met haar zus Hella De sigarenfabriek van Isay Rottenberg schreef.

Tussen 13.00 en 13.30 uur dragen Amstelveense dichters voor uit hun werk en van 16.00 tot 17.00 uur spreekt Jan van Aken over zijn laatste boek De ommegang, een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en de beperkingen van het geheugen.

Knutselen

Elk uur is er een andere kortingsactie. In het Venstra Café kan men koffie of thee met taart voor 5 euro kopen.  Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2018 Murat Isik tot Suzanna Jansen; van kinderboekenschrijvers Tosca Menten en Vivian den Hollander tot Jan Wolkers-biograaf Onno Blom; van winnaar Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt tot Jeroen Siebelink van het Tony Chocolonely boek.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven alleen op deze dag te koop. Het gaat om bijna zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown en Paolo Cognetti. Deze boeken en aanbiedingen zijn dus alleen op Bookstore Day te koop.

Kijk op www.venstra.nl of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten.

Lees ook:Independent Bookstore Day bij Venstra
Lees ook:Rottenbergs over Joodse fabriek in nazi-Duitsland
Lees ook:Venstrabaas Boekverkoper van het Jaar?
Lees ook:Theo van den Boogaard treedt op bij Venstra
Lees ook:Amstelveen koos ‘Alleen met de Goden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.